Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Οι ενοχές των επιζώντων: Συγκλονιστική μαρτυρία για το μακελειό στο Ορλάντο



Καθώς περνούν οι μέρες και ο πλανήτης παραμένει «παγωμένος» από το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου 49 νέοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το οπλισμένο χέρι του 29χρονου Ομάρ Ματίν, νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η 20χρονη Patience Carter είχε πάει να διασκεδάσει το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο κλαμπ Pulse μαζί με δύο φίλες της, την 18χρονη Tiara Parker και την επίσης, 18χρονη Akyra Murray, που έπεσε νεκρή από τις σφαίρες του Ματίν και ήταν το νεότερο θύμα της αιματηρής τραγωδίας. H Carter νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε ότι εκείνη και η Murray βγήκαν από το κλαμπ μόλις άρχισαν οι πυροβολισμοί, αλλά αποφάσισαν να επιστρέψουν για να αναζητήσουν την φίλη τους.

Η ίδια ανέφερε ότι αισθάνεται τύψεις, καθώς, όταν επέστρεψαν, επί τρεις ώρες κρατήθηκαν όμηροι από τον μακελάρη ενώ τελικά η 18χρονη Murray έχασε την ζωή της. Όμως, η Carter έδωσε και μια νέα πληροφορία για την βραδιά του πρωτοφανούς μακελειού αφού αποκάλυψε ότι άκουσε τον Ομάρ Ματίν να φωνάζει αν υπάρχουν μαύροι μέσα στο κλαμπ ότι δεν σκοπεύει να τους πυροβολήσει. «Δεν έχω πρόβλημα με τους μαύρους ανθρώπους. Πρόκειται για την χώρα μου, εσείς έχετε υποφέρει αρκετά», είπε ο 29χρονος μακελάρης, σύμφωνα με την μαρτυρία της νεαρής κοπέλας, που κατόρθωσε να επιζήσει.

Βέβαια, μπορεί ο μακελάρης να εκφράστηκε θετικά για τους μαύρους, όμως, είχε ήδη πυροβολήσει αρκετούς, ενώ συνάδελφοί του δήλωσαν μετά το μακελειό πως ήταν ρατσιστής και έκανε συνέχεια αρνητικά σχόλια για τους μαύρους και τους ισπανόφωνους.

Η Carter διηγείται ότι ήταν περίπου δύο τα χαράματα (τοπική ώρα), όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, εκείνη νόμιζε ότι οι ιδιοκτήτες του κλαμπ προσπαθούσαν με κάποιο εκκωφαντικό θόρυβο να κάνουν τους θαμώνες να φύγουν ή ο d.j του Pulse είχε βάλει μουσική που έμοιαζε με πυροβολισμούς! Όταν η νεαρή κοπέλα αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για πραγματικούς πυροβολισμούς έπεσε κάτω και προσπάθησε έρποντας να πάει μέχρι την έξοδο ενώ το ίδιο έκανε και η άτυχη Murray.

Δυστυχώς όμως για την 18χρονη κοπέλα η μοίρα είχε άλλα σχέδια, αφού αν και οι δύο φίλες κατόρθωσαν να βγουν από το κλαμπ ασφαλείς, γρήγορα αποφάσισαν να διακινδυνεύσουν τις ζωές τους και να επιστρέψουν για να αναζητήσουν την φίλη τους Tiara Parker.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η Carter αποκάλυψε ότι άκουσε κάποιες από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ματίν με την αστυνομία και ανέφερε ότι τον άκουσε να λέει πως ό,τι έκανε ήταν για να σταματήσουν οι ΗΠΑ να βομβαρδίζουν την χώρα του. Ο Ομάρ Ματίν ήταν Αμερικανός πολίτης, αλλά και οι δύο γονείς του είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.