Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ο Πρίγκιπας Χάρι απέτισε φόρο τιμής στα θύματα του Μπόροου Μάρκετ



Την Τετάρτη το πρωί άνοιξε πάλι για τους Λονδρέζους το Μπόροου Μάρκετ, η περίφημη αγορά της βρετανικής πρωτεύουσας, που παρέμενε κλειστή μετά την τρομοκρατική επίθεση στις 3 Ιουνίου, όταν τρεις άντρες με μαχαίρια επιτέθηκαν πρώτα στους περαστικούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και μετά κατευθύνθηκαν στην κοντινή αγορά, αφήνοντας πίσω τους 8 νεκρούς και 48 τραυματίες.

Ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε σήμερα το Μπόροου Μάρκετ στο κεντρικό Λονδίνο και απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης ενώ μίλησε και για την ανείπωτη τραγωδία στο «Grenfell Tower», για την οποία ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 17 θύματα.

«Η δύναμη του Λονδίνου και αυτής της κοινότητας ως συνόλου ήταν μαγική», ανέφερε ο πέμπτος στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου για την τρομοκρατική επίθεση στο Μπόροου Μάρκετ ενώ αναφερόμενος στον φλεγόμενο πύργο «Grenfell Tower» ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ τόνισε πως πρόκειται για μια «αδιανόητη τραγωδία» και είπε: «Αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι - οι σκέψεις μας είναι μαζί τους».

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε με τον 47χρονο φούρναρη Μάτ Τζόουνς, του οποίου το προσωπικό προσπάθησε το βράδυ της 3ης Ιουνίου να αντιμετωπίσει με ξύλινα κιβώτια τους τρομοκράτες και έσωσε αρκετούς περαστικούς, όταν τους οδήγησε μέσα στο κατάστημα και κατέβασε τα ρολά. 

Καταστηματάρχες του Μπόροου Μάρκετ δήλωσαν στον βρετανικό Τύπο πως προσπαθούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζούσαν στον φλεγόμενο πύργο και έχουν χάσει τα πάντα. Ένας από αυτούς, ο 51χρονος Πολ Γουίλερ, αποκάλυψε πως οι φούρνοι στην αγορά παρασκευάζουν περισσότερο ψωμί και μαζί με τρόφιμα που συγκεντρώνουν, πηγαίνουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έμειναν άστεγοι μετά την πύρινη λαίλαπα στο δυτικό Λονδίνο.