Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης για τις ισραηλινές επιθέσεις



Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελληνική Δημοκρατία, κ. Μαρουάν Τουμπάσι δήλωσε: “ Ακόμη ένα βίαιο έγκλημα διαπράχθηκε χθες 12 Οκτωβρίου 2018 όταν 7 παλαιστίνιοι μάρτυρες σκοτώθηκαν και 252 τραυματίστηκαν απο αληθινά πυρα που δέχτηκαν απο τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Επιπλέον, μια 47χρόνη γυναίκα σκοτώθηκε και ο σύζυγός της τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχτηκαν επίθεση από έποικους ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο τους κοντά στο χωριό Al Zaatara, ένα παράνομο σημείο ελέγχου νότια της Ναμπλού στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης”.

Ο Πρέσβης πρόσθεσε ακόμα: “Το συνεχιζόμενο καθεστώς απαρτχάιντ έρχεται σε αντίθεση με την ειρηνευτική διαδικασία καθώς η συνεχιζόμενη αποικιακή πολιτική και η ισραηλινή κατοχή, παγώνουν κάθε προσπάθεια για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μια δίκαιη και διαρκή περίοδο ειρήνης στην περιοχή, βασισμένη στη λύση των δύο κρατών, δηλαδή την ύπαρξη Ισραηλινού Κράτους και Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα που καθορίστηκαν το 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ”.

Ο Πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι έδωσε έμφαση “ στην Παλαιστινιακή ειρηνευτική πρωτοβουλία όπως εκφράστηκε από τον Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τον περασμένο Φεβρουάριο, ως τη μόνη λύση για ασφάλεια, ειρήνη και ευημερία όλων των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή. Ανέφερε επίσης, ότι ήρθε η ώρα να τερματίσουν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ και να καταστεί υπόλογο σύμφωνα με το Διεθνή Νόμο”.

Ο Πρέσβης απεύθυνε έκκληση στην προσφιλή ελληνική Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας και στη Διεθνή Κοινότητα για άμεση προστασία του Παλαιστινιακού λαού και για να ασκηθούν πιέσεις ωστε οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής να τερματίσουν την αποικιακή κατοχή στην Παλαιστίνη και του λαού της σύμφωνα με τα Διεθνή Ψηφίσματα.

Από τις 30 Μαρτίου 2018 έως και σήμερα περισσότερι από 200 Παλαιστίνιοι πολίτες έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις και τους έποικους, ενώ μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν 30 παιδιά και πάνω από 20,000 τραυματίες.