Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

31 °C

Σήμερα, 2. Αυγούστου 2021

Ο Κάμπερμπατς καλεί τον Τζο Μπάιντεν να κλείσει τις φυλακές του ΓκουαντάναμοΟ Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (Benedict Cumberbatch) λέει ότι σκοπεύει να καλέσει τον Τζο Μπάιντεν να κλείσει τις Φυλακές Γκουαντάναμο, μετά από μελέτη που έκανε για τις φυλακές για τη συμμετοχή του στην ταινία «The Mauritanian».

Ο ηθοποιός υποδύεται τον βετεράνο, δικηγόρο Στιούαρτ Κάουτς. Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του φυλακισμένου στο Γκουαντάναμο, Mohamedou Ould Slahi, ο οποίος ήταν ύποπτος για τη διοργάνωση των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και πέρασε 14 χρόνια στο κέντρο κράτησης, χωρίς να του απαγγελθούν καταγγελίες, μέχρι την απελευθέρωσή του το 2016.

Μιλώντας στην εφημερίδα «The Independent», ο ηθοποιός εξήγησε την αμφιλεγόμενη σχέση της Αμερικής με το Γκουαντάναμο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας τελικά ότι πιστεύει πως ήρθε ο χρόνος να κλείσουν οι φυλακές Γκουαντάναμο.

«Ήταν μια παγκόσμια τρομοκρατική πράξη σε μία ιδανική- μία ιδανική γεωπολιτικά ζωή για πολλά μέρη του κόσμου. Και φυσικά, είναι πιο οξεία - πιο οξεία στη Νέα Υόρκη, στις υπηρεσίες πληροφοριών, που φοβόταν ότι θα υπάρξει και άλλη επίθεση», είπε για το πολιτικό κλίμα του 2001. «Ότι θα δηλητηριάζονταν το νερό, ο αέρας. Τόσο πολύς φόβος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ