Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 -

Ο ειδικός εισηγητής πρότεινε την παραπομπή της ΡούσεφΟ γερουσιαστής, στον οποίο είχε ανατεθεί να μελετήσει το ζήτημα της ενδεχόμενης παραπομπής της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, πρότεινε την Τετάρτη να προσαχθεί η αρχηγός του κράτους σε δίκη για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με τα δημοσιονομικά της χώρας, φέρνοντας την ένα βήμα πιο κοντά στην παύση της από το αξίωμα.

Ο γερουσιαστής Αντόνιου Αναστάζια παρουσίασε το πόρισμά του στην ειδική επιτροπή της Γερουσίας που είναι αρμόδια για την παραπομπή της Ρουσέφ κι αποτελείται από 21 μέλη. Η επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει με συντριπτική πλειοψηφία μεθαύριο Παρασκευή τη διεξαγωγή συζήτησης και ψηφοφορίας στην ολομέλεια του σώματος.

 

Η Γερουσία αναμένεται ότι θα εγκρίνει, στην ψηφοφορία της 11ης Μαΐου, την παραπομπή της Ρουσέφ σε δίκη, κάτι που θα σημάνει την αυτόματη παύση της από το αξίωμα ενόψει της δίκης της που πρόκειται να διαρκέσει έως και 180 ημέρες. Ο αντιπρόεδρος Μισέλ Τέμερ θα αναλάβει σε αυτή την περίπτωση υπηρεσιακός πρόεδρος.