Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Ο «άνθρωπος-δέντρο» γιατρεύτηκε μετά από 16 επεμβάσεις και μπόρεσε επιτέλους να αγγίξει το παιδί του



Ο «άνθρωπος-δέντρο» γιατρεύτηκε μετά από 16 επεμβάσεις και μπόρεσε επιτέλους να αγγίξει το παιδί του

Ορισμένες σπάνιες ασθένειες αποδείχθηκαν τόσο αποκρουστικές, με αποτέλεσμα τα θύματα να χάσουν την αυτοπεποίθησή τους και να μην μπορούν να αντικρύσουν τους άλλους ανθρώπους!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας άντρας που πάσχει από μια ασθένεια που ονομάζεται δυσπλασία της επιδερμίδας (epidermodysplasia verruciformis), για χρονικό διάστημα πάνω από μια δεκαετία. Πρόκειται για μία διαταραχή του δέρματος, που συμβαίνει  εξαιτίας κάποιων μικρών εκρήξεων των βλεννογόνων, που προκαλούν βλάβες στο δέρμα. Αυτές οι βλάβες μπορούν να συμβούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Στον συγκεκριμένο άνδρα αυτή η δερματική πάθηση εκδηλώθηκε στα χέρια, κάνοντάς τα να μοιάζουν με φλοιό δέντρου. Το γεγονός αυτό τον ανάγκασε να μένει πάντα κρυμμένος στο σπίτι του ή γενικά σε εσωτερικούς χώρους. Απέφευγε τους ανθρώπους από ντροπή, μέχρι που οι γιατροί του έδωσαν μια καλύτερη ζωή!

Ο λόγος για τον Mohammad Taluli, έναν άνδρα 42 ετών από τη Γάζα του Ισραήλ, ο οποίος υπέφερε από αυτή τη δυσπλασία της επιδερμίδας (epidermodysplasia verruciformis) και δεν είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει τον έξω κόσμο. Έζησε στη μοναξιά για πολλά χρόνια και τελικά θεραπεύτηκε. Αν και η ασθένεια αυτή δεν είναι μεταδοτική, οι γιατροί τον αντιμετώπισαν με διπλά γάντια και ειδικές μάσκες για να προστασία!

Οι χειρουργοί φοβήθηκαν μήπως εξελισσόταν σε καρκίνο, κι έτσι, στο ιατρικό κέντρο του Hadassah University, αφαίρεσαν με επιτυχία όλες τις βλάβες από τα χέρια του. Το πιο επηρεασμένο χέρι έμεινε χωρίς δέρμα μετά την επέμβαση και οι γιατροί έκαναν μεταμόσχευση δέρματος από άλλα μέρη του σώματός του για να καλύψουν τις πληγές!

Τα χέρια έχουν μερικά εγκαύματα μετά την επέμβαση. Μόλις θεραπευτούν εντελώς, ο άνδρας θα έχει πια μια φυσιολογική ζωή!

Η κατάσταση του Taluli ήταν φρικτή πριν από το χειρουργείο. Δεν μπορούσε ούτε να κουνήσει τα χέρια του και τα κρατούσε καλυμμένα για να μην τα βλέπει κανείς. Ωστόσο, οι πληγές από το χειρουργείο θεραπεύονται γρήγορα και οι γιατροί ελπίζουν για στην ταχεία ανάκαμψη του!

Το γονίδιο αυτής της ασθένειας κληρονομείται μόνο όταν δύο μη φυσιολογικά EV γονίδια υπάρχουν σε  κάθε γονέα. Δεν έχει βρεθεί μια σωστή κι αξιόπιστη μέθοδος θεραπείας για αυτή τη διαταραχή, αλλά η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να την αποτρέψει από το να εξελιχθεί σε καρκίνο!

Παρακολουθήστε τα βίντεο εδώ: