Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ο 12χρονος που έπαθε το πρώτο του εγκεφαλικό σε ηλικία δύο ετών



Ο 12χρονος Alfie από το Έσσεξ είναι ένα αγοράκι που έχει μια δύσκολη παιδική ηλικία καθώς έχει πολλά μίνι εγκεφαλικά επεισόδια που τον έχουν αφήσει με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Έχει μειωμένη κινητικότητα και είναι εξαρτώμενος από μια αναπηρική καρέκλα.

Πλέον δεν μπορεί καν να κλωτσήσει μια μπάλα ποδοσφαίρου και να παίξει με τα μικρότερα αδέρφια του, τον επτάχρονο Jack και τον εξάχρονο Jude. Φοράει επίσης ένα κράνος στο σχολείο να προλάβει κάποιον τραυματισμό στο κεφάλι σε περίπτωση που πάθει ένα ακόμη εγκεφαλικό επεισόδιο.

KSDFJSFH2

Η 32χρονη μητέρα του, Justine και ο 36χρονος πατέρας του Tom έχουν δημιουργήσει μια σελίδα στο διαδίκτυο για να κάνουν παιδιά σαν τον Alfie να δημιουργούν παρέες και να μην περιθωριοποιούνται.

Κοινοποιώντας και γνωστοποιώντας την ιστορία του μικρού Alfie οι γονείς θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για τα εγκεφαλικά επεισόδια τα οποία αποτελούν τον τρίτο μεγαλύτερο λόγο θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον περίπου 400 παιδιά κάθε χρόνο στη χώρα παθαίνουν εγκεφαλικό.

KSDFJSFH3

Ο μικρός Alfie ήταν δύο ετών όταν έπαθε το πρώτο του εγκεφαλικό επεισόδιο, πράγμα το οποίο δεν μπορούσαν να πιστέψουν οι γονείς του. «Στην αρχή δεν μπορούσα να το πιστέψω. Νόμιζα ότι οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας μόνο πάθαιναν εγκεφαλικά επεισόδια.

Για εμάς, είναι ένα θαύμα που ο Alfie επιβίωσε από τόσα πολλά εγκεφαλικά όταν ακόμη και το ένα είναι αρκετό για να σκοτώσει. Μας έχουν ήδη πει ότι κανένα άλλο παιδί δε θα είχε ζήσει τόσα όσα ο Alfie. Αλλά κάθε εγκεφαλικό παίρνει ακόμη ένα κομμάτι του Alfie και θέλουμε να δούμε περισσότερη έρευνα για τα εγκεφαλικά επεισόδια στα παιδιά.

KSDFJSFH4

Ελπίζουμε ότι με το να μοιραζόμαστε την ιστορία του μπορούμε να κάνουμε περισσότερους γονείς να αναγνωρίσουν τα σημάδια» λέει η μητέρα του.