Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Νταϊάνα: Η θλιμένη πριγκίπισσα που έζησε σαν κερί στον άνεμο



Μια πριγκίπισσα με μια “μητριά” βασίλισσα σε ένα παραμύθι χωρίς βασιλόπουλο και καλό τέλος. Μια ζωή που τελειώνει στα 36 στην άμαξα που έγινε κολοκύθα…

bg_hello_11jpg

DIANA – η πριγκίπισσα -θρύλος
Η Diana Πριγκίπισσα της Ουαλίας πεθαίνει σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια (στις 31 Αυγούστου 1997) σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στα 36 της μόλις χρόνια.

6a00e54f9153e088330147e3ca3f22970b-800wi

Τα παιδιά της William και Harry ήταν τότε 15 και 13 χρόνων.

gty_princess_diana_prince_william_prince_harry_2_jt_130523_wmain

Αλλά ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, η απουσία της είναι περισσότερο από ποτέ αισθητή, ιδίως μετά την γέννηση του εγγονού της, τον προηγούμενο Ιούλιο.

article-1161628-03DDAF56000005DC-305_468x642 (1)

Το περιοδικό Vanity Fair κυκλοφορεί με ένα πορτραίτο της Νταϊάνας στο εξώφυλλό του τραβηγμένο απ΄τον διάσημο φωτογράφο Mario Testino τον Μάρτιο του 1997 λίγους μόλις μήνες πριν απ΄το τραγικό της τέλος.

ΕΞΩΦΥΛΛΟ 1997

Vanity-Fair-July-1997

 

ΕΞΩΦΥΛΛΟ 2013

princess-diana-in-love-vanity-fair-cover-sept-2013

Το περιοδικό ασχολείται με τον πραγματικό έρωτα της Diana, τον γνωστό Πακιστανό καρδιοχειρουργό Hasnat Khan.

nf_princess_diana_0507

Αυτό το ειδύλλιο είναι άλλωστε και το θέμα της αμφιλεγόμενης χολυγουντιανής ταινίας Diana με πρωταγωνίστρια την Naomi Watts που θα προβληθεί τον ερχόμενο μήνα στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Αφότου η Diana χώρισε απ΄τον πρίγκιπα Κάρολο το 1996 βρήκε τον έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο του Hasnat Khan.

diana-princess-of-wales-by-mario-testino-at-kensington-palace-4
Η Diana ήταν τρελά ερωτευμένη με τον Hasnat Khan και ήθελε να τον παντρευτεί,ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να ζήσει στο Πακιστάν και αυτός ήταν ένας απ΄τους λόγους που γίναμε φίλες“, εκμυστηρεύεται στη δημοσιογράφο του Vanity Fair η Jemina Khan σύζυγος του εξαδέλφου του Hasnat.

H Diana ,συνεχίζει,ονειρευόταν τον γάμο της με τον Hasnat. Είχε δυο φορές επισκεφθεί το Πακιστάν για να βοηθήσει την χρηματοδότηση του νοσοκομείου Imran και είχε και τις δυο φορές επισκεφθεί με απόλυτη μυστικότητα την οικογένεια του Hasnat για να συζητήσει την πιθανότητα του γάμου τους.

diana-princess-of-wales-by-mario-testino-at-kensington-palace-2-917x1024

Ο Hasnat όμως ήταν ένας άνθρωπος που απεχθανόταν την δημοσιότητα και την έκθεση της ιδιωτικής του ζωής και η Diana ήταν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του κόσμου.Τον απωθούσε η ιδέα του να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για όλη του τη ζωή..Απογοητευμένη η Diana διέκοψε μαζί του όταν αρνήθηκε να την παντρευτεί και να κυκλοφορεί δημόσια μαζί της.

MichaelJackson_Princes-Trust-at-Wembley_Vettri.Net-03

Λίγο μετά τον χωρισμό της, η Diana γνώρισε τον Dodi Al Fayed .Τους σύστησε ο πατέρας του Dodi Mohamed. O Dodi ήταν με την Diana την ώρα του δυστυχήματος όταν η Mercedes προσέκρουσε στη Pont d’Alma στο Παρίσι το μοιραίο βράδυ της 31ης Αυγούστου 1997.

AP I FRA FRANCE BRITAIN PRINCESS DIANA

To χρονικό του μοιραίου δυστυχήματος
31 Αυγούστου 1997.Η πριγκίπισσα Diana πεθαίνει μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα προκαλώντας ένα τεράστιο κύμα θλίψης και θυμού εναντίον της βασιλικής οικογένειας προκαλώντας υπόνοιες δολοφονικής ενέργειας.
Η 36 χρονη πριγκίπισσα μια απ΄τις περισσότερο φωτογραφημένες γυναίκες στον κόσμο πεθαίνει μετά από σφοδρή πρόσκρουση του αυτοκινήτου που είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα στο τούνελ καταδιωκόμενη από παπαράτσι.Ο σύντροφός της Dodi Al Fayed καθώς και ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου πεθαίνουν ακαριαία στις 12.30.Η Diana που δεν φορούσε ζώνη και καθόταν στο πίσω κάθισμα τραυματίζεται σοβαρά, αλλά διατηρεί τις αισθήσεις της όπως και ο σωματοφύλακάς της Trevor Rees-Jones, o μόνος που επέζησε.

ld_arnal1a
Καθώς η πριγκίπισσα χαροπάλευε οι φωτογράφοι συνέχιζαν να την φωτογραφίζουν ενώ εκείνη ψιθύριζε <Ω Θεέμου ,αφήστε με μόνη> Η Diana υπέστη έμφραγμα καθώς την απεγκλώβιζαν απ΄το διαλυμένο αυτοκίνητο. Οι νοσηλευτές κατόρθωσαν να την επαναφέρουν παρόλο ότι η καρδιά της απ΄την σφοδρότητα της πρόσκρουσης είχε μετατοπιστεί δεξιά και η πνευμονική αρτηρία και το περικάρδιο είχαν διαρραγεί.

ASC9801C0

Η Diana άφησε την τελευταία της πνοή στις 4 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Pitie-Salpetriere της γαλλικής πρωτεύουσας προκαλώντας σοκ και θλίψη σε ολόκληρο τον κόσμο.Μια θάλασσα από λουλούδια κατέκλυζε το σπίτι της στο London’s Kensington Palace πολλούς μήνες μετά τον θάνατό της.Την κηδεία της στο Wetsminster Abbey παρακολούθησαν μέσω τ/ο μετάδοσης 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε 200 χώρες. Στον επικήδειο που εκφώνησε ο αδελφός της Earl Spencer επιτέθηκε εναντίον των ΜΜΕ και της βασιλικής οικογένειας που η αδελφή του αποκαλούσε “η εταιρία”.

princess-diana-death-illuminati-murdered-dead-body-photos-car-crash-dying-prince-harry-william-kate-middleton-katy-perry-rihanna-gay-lesbian-naomi-watts-charles-movie-unlawful-killing-2012-queen-elizabeth-philip-do

Η βασίλισσα Ελισάβετ που αρνήθηκε μετά την είδηση του θανάτου της Diana να εγκαταλείψει το Balmoral Castle στη Σκωτία και να δώσει εντολή να κυματίσουν μεσίστιες oι σημαίες, δέχθηκε σωρεία επιθέσεων και κατηγοριών απ΄την κοινή γνώμη. Η δημοτικότητα της μοναρχίας καταβαραθρώθηκε και η Ελισάβετ αναγκάστηκε να εμφανιστεί στην τηλεόραση προκειμένου να κατευνάσει την λαϊκή οργή.Το ίδιο συνέβη και με τον Κάρολο που σε όλη τη διάρκεια του γάμου του με την Diana διατηρούσε τη σχέση του με την Camilla Parker Bowles. Έντονη κριτική δέχτηκαν την ίδια περίοδο και τα ΜΜΕ ιδίως ο λεγόμενος κίτρινος τύπος που πλήρωνε τεράστια ποσά για τις φωτογραφίες της Diana. Πολλοί ήταν εκείνο που κατηγόρησαν τους paparazzi για το δυστύχημα. Η έρευνα των παρισινών αρχών υπέδειξε σαν υπαίτιο του δυστυχήματος τον οδηγό της μοιραίας Mercedes ,υπάλληλο του Paris Ritz, που οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ. Σύμφωνα με άλλες θεωρίες η Diana ήταν έγκυος με το μωρό του μουσουλμάνου Al Fayed γεγονός που αποτελούσε μεγάλη προσβολή για το κατεστημένο. Άλλοι μεταξύ αυτών και ο πατέρας του Dodi ,M.Al Fayed εξέφρασαν υπόνοιες για προσχεδιασμένη δολοφονία απ΄το παλάτι και την M16.
H Diana που ήταν μόλις 20 χρόνων, όταν παντρεύτηκε τον Κάρολο το 1981, είχε προβλέψει (!) τον θάνατό της το 1993 όταν έγραφε ότι ο Κάρολος σχεδίαζε “ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα”.
Οι θεωρίες συνωμοσίας εξακολουθούν και η Diana με την ταραγμένη παιδική της ηλικία.τον δυστυχισμένο γάμο της ,τις διατροφικές της διαταραχές και τον αμφιλεγόμενο θάνατό της εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον και την συμπάθεια της κοινής γνώμης.
Η Diana κατάφερε πάντως να κληροδοτήσει με τον άδικο θάνατό της στη Βρετανία μια ανανεωμένη βασιλική οικογένεια που προβάλλει πια ένα πρόσωπο πιο φιλικό,λιγότερο αυστηρό και πιο προσγειωμένο μετά τον θάνατό της. Ετσι τώρα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας απολαμβάνουν μεγάλη δημοφιλία (γύρω στο 80%). Ακόμα και ο Κάρολος που παντρεύτηκε το 2005 την Camilla είδε την δημόσια εικόνα του εμφανώς βελτιωμένη.
Όμως το πρότυπο, το ίνδαλμα ,η αναφορά παραμένει για όλους η Diana η Πριγκίπισσα του Λαού

ΣΗΜΕΡΑ
Η Kate Middleton λέγεται πως ακολουθεί τα βήματα της Diana στην ανατροφή του γιου της George.O William και ο Harry είχαν μια φυσιολογική παιδική ηλικία χάρη στη μητέρα τους που δεν ακολουθούσε αυστηρά τους βασιλικούς κανόνες και το παράδειγμά της φαίνεται πως θέλει να ακολουθήσει και η Kate που έχει δηλώσει ότι η Diana αποτελεί για την ίδια πηγή έμπνευσης.

Τι δηλώνει για την ταινία Diana ο μεγάλος έρωτας της πριγκίπισσας, Hasnat Khan;
O Dr Hasnat Khan, ο μεγάλος έρωτας της Diana, μετά το διαζύγιο της απ΄τον Κάρολο δηλώνει ότι η ταινία Diana είναι λάθος και βασίζεται σε υποθέσεις και κουτσομπολιά.
Τον ρόλο του Khan παίζει στην ταινία ο Naveen Andrews γνωστός απ΄την σειρά Lost ενώ στον ομώνυμο ρόλο θα δούμε την Naomi Watts.
Δεν πιστεύω ότι η ταινία θα έχει επιτυχία”, συνεχίζει ο Khan σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα Mail, “γιατί βασίζεται σε κουτσομπολιά και στα λεγόμενα φίλων της Diana και δικών μου συγγενών που πολύ λίγα γνώριζαν για την σχέση μας.” Ολη η ταινία βασίζεται σε υποθέσεις και κουτσομπολιά.Ούτε και οι χειρονομίες μας αποδίδονται σωστά από τους ηθοποιούς.Βλέποντας την ταινία καταλαβαίνω ότι προσπάθησαν να φανταστούν πώς θα συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλο αλλά απέτυχαν εντελώς. Δεν υπήρχε ιεραρχία στη σχέση μας“, επισημαίνει ο Khan.

Δεν ήταν η πριγκίπισσα ούτε ήμουν ο γιατρός.Ακόμα και μετά από δυο χρόνια δεσμού,η σχέση μας δεν προχωρούσε ,δεν εξελισσόταν και δεν κατέληγε κάπου και αυτό μας άγχωνε πολύ και τους δυο ,έτσι η Diana αποφάσισε να δώσει ένα τέλος το 1997“, καταλήγει ο Khan.

O Κhan 54 ετών σήμερα παραδέχθηκε ότι είχε πολλές προσφορές από τους δημιουργούς της ταινίας και την συγγραφέα του βιβλίου Kate Snell πάνω στο βιβλίο της οποίας βασίστηκε η ταινία τις οποίες απέρριψε και διαψεύδει τους ισχυρισμούς της συγγραφέως και του παραγωγού περί συγκατάθεσής του
Δεν έχω διαβάσει και ούτε πρόκειται να διαβάσω το βιβλίο και πραγματικά δεν ξέρω από πού πήρε τις πληροφορίες μια και ούτε οι πιο κοντινοί μου φίλοι δεν ήξεραν την σχέση μου με την πριγκίπισσα.
Ο Κhan σήμερα ζει μόνος μετά από ένα γάμο που κανόνισε η οικογένειά του και που κατέληξε 18 μήνες αργότερα σε διαζύγιο.
Για την Diana λέει: “Θα μπορούσε να ζει ευτυχισμένη σήμερα παντρεμένη με εμένα ή με κάποιον άλλο να είχε κάνει κι άλλα παιδιά.Προσπαθώ όμως να μην τα σκέφτομαι όλα αυτά ,μια και δεν μπορώ πια τίποτα να αλλάξω τώρα.

Μια σύντομη ζωή
Η Diana γεννήθηκε το απόγευμα της 1η Ιουλίου του 1961
Το όνομά της ήταν Diana Spencer. H oικογένεια Spencer είναι μια από΄τις πιο γνωστές αριστοκρατικές οικογένειες της Αγγλίας με στενούς δεσμούς με την βρετανική βασιλική οικογένεια.Ήταν το τέταρτο απ΄τα πέντε παιδιά της οικογένειας.Η οικογένειά της ήλπιζε σε ένα αγόρι ώστε να διαιωνιστεί το όνομα και ο τίτλος της οικογένειας.
Παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Kάρολο στις 29 Ιουλίου 1981.Τον γάμο της που έγινε στο St Paul’s Cathedral παρακολούθησαν 750 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Μετά τον γάμο της έφερε τους τίτλους Princess of Wales. Duchess of Cornwall,Duchess of Rothesay,countess of Chester και Baroness of Renfrew.Απέκτησε δυο γιους τον William και τον Harry.Ασχολήθηκε έντονα με φιλανθρωπικά έργα ,ιδιαίτερα με τα παιδιά αλλά ρίχνοντας μεγάλο βάρος στην εκστρατεία της για την κατάργηση των ναρκών.
Η Diana έγινε απ΄την εποχή του αρραβώνα της με τον Κάρολο το επίκεντρο της προσοχής των ΜΜΕ που την παρακολουθούσαν σε κάθε της βήμα και που φέρουν μερίδιο ευθύνης για τον θάνατό της στις 31 Αυγούστου 1997.