Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Νότια Κορέα: Ηγέτιδα αίρεσης φυλάκιζε και κακοποιούσε 400 πιστούς



Σε έξι χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε η Shin Ok-ju, ηγέτιδα αίρεσης στη Νότια Κορέα, η οποία είχε αιχμαλωτίσει 400 πιστούς σε νησί των Φίτζι  και τους κακοποιούσε.

Η Shin Ok-ju, η οποία ήταν η ιδρύτρια της αίρεσης «Εκκλησία του Δρόμου της Θείας Χάρης», προειδοποιούσε τους πιστούς της ακολούθους για επικείμενους πολέμους, λιμούς και φυσικές καταστροφές, ενώ καλούσε τα μέλη της αίρεσης να καταφύγουν στον Νότιο Ειρηνικό για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Όταν πλέον έφθαναν στον προορισμό που τους είχε υποδείξει, τους έπαιρνε τα διαβατήριά και τους κακοποιούσε. 

10219304-3x2-700x467

 Η ηγέτιδα της εν λόγω αίρεσης συνελήφθη στη Σεούλ στις 24 Ιουλίου του 2018. Τότε, η αστυνομία της Νότιας Κορέας, είχε ανακοινώσει πως τη Shin Ok-ju βάραιναν κατηγορίες για εξαναγκαστικό περιορισμό και επιθέσεις, ενώ μαζί της κρατήθηκαν και τρία ακόμα μέλη της αίρεσης.

Accused South Korean cult leader filmed beating her followers

 Όπωςαναφέρεται σε δικαστικό έγγραφο που επικαλείται το CNN: «Τα θύματα, πέρα από τα δεινά που απαριθμούνται στο κατηγορητήριο, έχασαν τις οικογένειές τους ή τραυματίστηκαν ψυχικά. Tα παιδιά, στερήθηκαν την εκπαίδευση και την φροντίδα από νωρίς στη ζωή τους» .

Το δικαστήριο σημείωσε ότι η Shin Ok-ju κατηχούσε τα θύματά της και τα διέταζε να εγκαταλείψουν τις αποταμιεύσεις τους, ενώ περιέγραφε τα Φίτζι ως «τον μόνο επίγειο παράδεισο που αναφέρεται στη Βίβλο» ώστε να αποφύγουν «τη Μεγάλη Δοκιμασία». Στα κηρύγματα που χρησιμοποιούσε για να πείσει τους πιστούς έδειχνε βίντεο με σεισμούς και λιμούς και έλεγε επανειλημμένα ότι έχει ιδρύσει «ένα χιλιετές βασίλειο που θα μπορούμε να ζήσουμε αιώνια». Παράλληλα έλεγε στους ακολούθους της ότι έπρεπε να πληρώσουν ανά άτομα βίζα ύψους 30 εκατ. γουόν, ποσό που αντιστοιχεί περίπου σε 22.500 ευρώ.

_103471762_graceroad6

Μέλη της αίρεσης που κατάφεραν να διαφύγουν έκαναν λόγο για τελετουργικά χτυπήματα και κακοποίηση που υπέστησαν. Μάλιστα, πρώην μέλη της αίρεσης αποκάλυψαν πως έχουν βιώσει  δημόσιους ξυλοδαρμούς, γνωστούς ως «αλώνισμα», μια τελετή που περιελάμβανε χαστούκισμα και ξυλοδαρμό ως έναν υποτιθέμενο τρόπο μετάνοιας σύμφωνα με την ερμηνεία της Βίβλου που έδινε η Shin Ok-ju.