Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 -

Νέο τουρκικό «βίντεο-κλιπ» για το Oruc ReisΈνα ακόμα προπαγανδιστικό βίντεο για το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις, κυκλοφόρησε η Άγκυρα, αυτή τη φορά από τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας. Στο βίντεο εμφανίζεται το πλήρωμα των πλοίου να εργάζεται αδιάκοπα και πάντα με χαμόγελο, ενώ στο βάθος ακούγεται επιβλητική μουσική και δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Φυσικά δεν θα συναινέσουμε σε προσπάθεια να μας φυλακίσει στις παραλίες μας μέσω νησιών μερικών τετραγωνικών χιλιομέτρων, αγνοώντας ένα γιγάντιο κομμάτι γης 780 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπως η Τουρκία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα υποκύψει σε μία τέτοια παράλογη και αβάσιμη απαίτηση» ακούγεται να λέει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

 

Στην ανάρτηση που έκανε ο Φατίχ Ντονμέζ στον λογαριασμό του στο Twitter, με το βίντεο μέσα από το Oruc Reis αναφέρει πως οι έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται κανονικά, παρ΄όλο που στην πραγματικότητα οι έρευνες δεν συνεχίζονται.

« Βήμα βήμα στη Μεσόγειο. Το Oruc Reis σκανάρει τις θάλασσές μας. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, συνολικά 1.750 σεισμικών καλωδίων θα ποντιστούν στη Μεσόγειο για δισδιάστατη σεισμική έρευνα. Είθε η πορεία σου να είναι ανοιχτή και η ενέργειά σου να είναι υψηλή», γράφει ο τούρκος υπουργός.