Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: Να απέχει η Ελλάδα από συμπεριφορές που θα την οδηγήσουν στην καταστροφή Κατά την έναρξη της νέας συνόδου της Τουρκικής Βουλής ο Ερντογάν, πιστός στην τακτική που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα να εμφανίζει την Ελλάδα ως «μαριονέτα» κάποιων «τρίτων», προέτρεψε την χώρα μας να μην κάνει κινήσεις που θα την οδηγήσουν στην καταστροφή.

«Ο εξοπλισμός της Ελλάδας είναι ασυμβίβαστος με τη λογική, την κατανόηση και τη συμμαχία. Ξέρουμε ποιος προσπαθεί να «αμολήσει» την Ελλάδα πάνω μας. Με κάθε ευκαιρία λέμε ότι έχουμε επίγνωση του παιχνιδιού που παίζεται. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να ακολουθήσει μια πολιτική προβοκάτσιας και δεν θα το κάνει (σσ δεν θα του το επιτρέψουμε). Συμβουλεύουμε την Ελλάδα να απέχει από συμπεριφορές που θα οδηγήσουν τον λαό της στην καταστροφή», ανέφερε ο Ερντογάν.

Η αναφορά του Ερντογάν στα περί «εξοπλισμού της Ελλάδας» δεν αποκλείεται να κρύβει και τον εκνευρισμό της Άγκυρας απέναντι στην νέα τροπολογία για τα F-16 που κατέθεσε ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, με την οποία επιχειρείται να μπει «φρένο» στις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι «ο κόσμος παρασύρεται σε μια μεγάλη δίνη. Η Τουρκία είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από όλες τις εξελίξεις. Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί τα γεγονότα στην περιοχή της».

Για να δώσει ένα «στίγμα» του τι εννοεί, υπεραμύνθηκε της τουρκικής επίθεσης σε βάθος 140 χιλιομέτρων στο εσωτερικό του Ιράκ για να βομβαρδίσει Κούρδους του PKK και του YPG.

Ταυτόχρονα όμως ο Ερντογάν συνέχισε και το «παζάρι» που έχει ξεκινήσει με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, με αφορμή την αίτηση ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στη Συμμαχία, παρά τις κατευναστικές κινήσεις που γίνονται, τουλάχιστον από την Στοκχόλμη.

Η Τουρκία δεν θα επικυρώσει το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ «εφόσον δεν τηρούνται οι υποσχέσεις» που έχουν δώσει, προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εφόσον οι υποσχέσεις που δόθηκαν στη χώρα μας δεν τηρούνται, θα διατηρήσουμε τη θέση αρχής μας», δήλωσε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο ο Ερντογάν.