Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Νέες απειλές από Ακάρ: Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες



Για ακόμια μια φορά η Τουρκία προκαλεί με τις δηλώσεις της.
Αυτή τη φορά δια στόματος Χουλουσί Ακάρ.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω ούτε χιλιοστό. Ό, τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό έχει γίνει και γίνεται. Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους (από τους Έλληνες), είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο».

Ακόμα είπε πως: «Μην παραπλανηθείτε με κάποιες μάταιες προσπάθειες εξοπλισμού, τις λεγόμενες συμμαχίες, τα κατορθώματα κάποιων χωρών και την ενθάρρυνση όσων προσπαθούν να πουλήσουν όπλα. Αυτά τα όπλα δεν σας χρησιμεύουν. Αυτός ο οπλισμός είναι πολύς για την άμυνα, λίγος για την Τουρκία. Αυτές οι συμμαχίες είναι άχρηστες. Υπάρχουν παραδείγματα αυτού, κανείς δεν μένει τριγύρω όταν υπάρχει πρόβλημα. Παράδειγμα: 1919-1922. Ορισμένες χώρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως πληρεξούσιο κατά της Τουρκίας. Μπήκαν στην Ανατολία και κατέληξαν πέφτοντας στη θάλασσα το 1922. Διαβάστε την ιστορία, θυμηθείτε. Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, λέμε «Μην ξεχνάτε το κολύμπι».

«Η Ελλάδα προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα με μια πολιτική συκοφαντίας και ψεύδους. Υπάρχει η “Μεγάλη Ιδέα” που συνεχίζεται εδώ και αιώνες. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην το ξέρει αυτό», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Μάλιστα, έστειλε μήνυμα και σε τρίτες χώρες, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά. «Επειδή είναι προκατειλημμένοι, ανίκανοι να απομονωθούν και ασχολούνται, αγνοούν αυτό που κάνει η Ελλάδα και μαλακώνουν. Άρα παίρνουν μέρος. Εμείς λέμε ότι αν δεν θέλουν να υπάρξει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, μην εγκαταλείψετε αντικειμενικά κριτήρια. Αν στηρίξετε την Ελλάδα δημόσια, δυσανάλογα, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές. Όχι μόνο για την Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά για όλους».