Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Νέα Ζηλανδία: Δισεκατομμυριούχος οργάνωσε ιδιωτικό σόου πυροτεχνημάτων που οδήγησε σε μεγάλη φωτιά



Οι κάτοικοι μιας πόλης της Νέας Ζηλανδίας ζητούν την απαγόρευση των ιδιωτικών πυροτεχνημάτων μετά την επίδειξη ενός δισεκατομμυριούχου που προκάλεσε μεγάλη φωτιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

 Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του νέου έτους, οι πυροσβέστες κλήθηκαν να κατασβέσουν πολλές εστίες φωτιάς στην ιδιοκτησία του Τόνι Μάλκιν -διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας στην οποία ανήκει το Empire State Building- μετά από μια εξωφρενική ιδιωτική επίδειξη πυροτεχνημάτων που πήγε στραβά κοντά στο Κουίνσταουν στο Κεντρικό Οτάγκο. Μέχρι το πρωί η πυρκαγιά είχε σβήσει, αφού έφτασε σε απόσταση λίγων μέτρων από μία από τις δύο κατοικίες στο κτήμα του Μάλκιν, γνωστό ως Redemption Song, όπως δείχνουν εικόνες, συμπεριλαμβανομένων δορυφορικών φωτογραφιών. Η φωτιά έκαψε συνολικά περίπου μισό εκτάριο.

 Οργισμένοι οι κάτοικοι

 Η επίδειξη είχε προχωρήσει παρά το αίτημα των κατοίκων της περιοχής που ανησυχούσαν για τις επιπτώσεις στα ζώα. Οι άνθρωποι ζητούν τώρα να απαγορευτούν ευρύτερα τα ιδιωτικά σόου πυροτεχνημάτων.

 Ο Johnny Quinn, γείτονας που ξεκίνησε την αίτηση για να αποτρέψει την επίδειξη, λέει ότι η απόφαση των Μάλκιν να προχωρήσουν παρά τις αντιρρήσεις της κοινότητας δεν ήταν «ο τρόπος των ακριτών».

 «Είναι απλά ένα αστείο το γεγονός ότι ένας ξένος μπορεί να έρθει και να πυροδοτήσει ένα 14λεπτο σόου πυροτεχνημάτων και στη συνέχεια να κάψει τον λόφο», λέει ο Quinn.

 «Βασικά αναστάτωσε ολόκληρη τη γειτονιά. Όλοι στην περιοχή έπρεπε να κάνουν σχέδια. Οι άνθρωποι άλλαξαν τα σχέδια των διακοπών τους. Και έχετε και όλους τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής που ταλαιπωρήθηκαν. Όλοι έχουν οικογένειες. Υπάρχει ένας γείτονας με σκύλο και ο σκύλος δεν είναι ακόμα καλά. Εξακολουθεί να κρύβεται στη γωνία. Μιλάμε για μακροχρόνια ψυχολογική ζημιά στα ζώα», ανέφερε.

 Ο Μάλκιν δεν έχει ζητήσει ακόμη συγγνώμη για τη φωτιά, δήλωσε ο Quinn. Εκπρόσωπος των Μάλκιν δήλωσε ότι η οικογένεια δεν θα προβεί σε κανένα άλλο σχόλιο εκτός από το ότι είναι «βαθιά ευγνώμων για το έργο των εμπειρογνωμόνων» της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

 Σε σχόλια που αναφέρθηκαν πριν από την επίδειξη, οι ιδιοκτήτες του ακινήτου δήλωσαν: «Ως ευγένεια πέρα από κάθε απαίτηση, έχοντας υπόψη τα κατοικίδια και τα ζώα του σπιτιού, απευθυνθήκαμε στους γείτονες για να διασφαλίσουμε ότι είναι ενήμεροι για τα σχέδιά μας. Θα εξετάσουμε ευχαρίστως κάθε εύλογο αίτημα των γειτόνων μας για οικονομική βοήθεια προκειμένου να μετακινήσουν τα ζώα τους. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία».