Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νέα σπουδαία ανακάλυψη παλαιοντολόγων



Στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ανθρώπων στην αμερικανική ήπειρο πριν από 130.000 χρόνια βρήκαν τυχαία παλαιοντολόγοι στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Μέχρι πρότινος, οι παλαιοντολόγοι πίστευαν ότι στη Βόρεια Αμερική, ο άνθρωπος περπάτησε για πρώτη φορά πριν από 15.000 χρόνια. Με τα νέα στοιχεία, η ιστορία του ανθρώπου στην ήπειρο μετατοπίζεται κατά 115.000 χρόνια, γεγονός που από μόνο του είναι εντυπωσιακό.

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν σε ανασκαφή πριν από σχεδόν 20 χρόνια. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, δεν είχαν εξεταστεί, καθώς ο όγκος ήταν μεγάλος και δεν είχε εκτιμηθεί η αξία τους. Τελικά, τα ευρήματα έδειξαν κάτι απίστευτο, γράφοντας από την αρχή την ιστορία της Βόρειας Αμερικής.

Τα ανθρώπινα οστά είχαν εντοπιστεί σε ανασκαφή και είχαν μεταφερθεί στο Μουσείο Παλαιοντολογίας της Καλιφόρνιας το 1992. Από τότε είχαν αφεθεί στην... τύχη τους, μέχρι να ανακαλυφθούν εκ νέου από τους ερευνητές. Η περιοχή στην οποία ανακαλύφθηκαν τα πολύτιμα αυτά ευρήματα, ονομάστηκε Cerutti Mastodon, προς τιμή του Ρίτσαρντ Σερούτι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ανασκαφής πριν από 20 χρόνια.

«Βρήκαμε πέντε μεγάλες πέτρες με δόντια και κόκαλα ανθρώπου, δίπλα σε ένα μεγάλο ζώο, το οποίο είχε πεθάνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας.