Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό μετά τις εκλογές βλέπει ο Αναστασιάδης



Ορθώς διαμαρτύρεται ο Μουσταφά Ακιντζί γιατί δεν επιρρίπτονται οι ευθύνες καθ’ ολοκληρίαν στην Τουρκία και στη δική του πλευρά, είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, με τις οποίες επικρίνει τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ ότι επιρρίπτει ευθύνες και στις δύο πλευρές για το αδιέξοδο στο Κραν Μοντανά. 

Όπως είπε ο Κύπριος Πρόεδρος, η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν εκείνη που απέδειξε, με θετικό τρόπο και μέσα από γραπτές προτάσεις, πάντα βέβαια κάτω από προϋποθέσεις, ότι εννοούσε και επιθυμούσε την πρόοδο, σε βαθμό που να καταλήξουμε σε μια στρατηγική συμφωνία στα έξι θέματα που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα περαιτέρω διαλόγου για μια συνολική επίλυση, και των έξι θεμάτων σε λεπτομέρειες και των εναπομεινάντων προς συζήτηση, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες συμφωνία.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι από κάποιες δηλώσεις του κ. Ακιντζί, διαβλέπει ότι μετά τις εκλογές, και αυτό είναι και το δικό του πιστεύω, θα υπάρξει μια νέα πρωτοβουλία.