Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ναυαγός επιβίωσε… τρώγοντας τη σάρκα του νεκρού φίλου του



Ανατριχιαστική είναι η υπόθεση κανιβαλισμού με τον Μεξικανό ψαρά που κατάφερε να επιβιώσει στη θάλασσα, για 15 μήνες, τρώγοντας το πτώμα του νεκρού φίλου του.

Οι δυο άνδρες είχαν ξεκινήσει για μια ήσυχη μέρα ψαρέματος το Νοέμβριο του 2012. Μία ξαφνική καταιγίδα όμως, οδήγησε το σκάφος τους στα ανοιχτά, χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν. Ο Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα  και ο Εζεκιήλ Κόρντομπα κατάφεραν να ζήσουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τρώγοντας ψάρια και πίνοντας το αίμα και τα ούρα από θαλάσσιες χελώνες.

Ο 22χρονος Κόρντομπα, ωστόσο, δεν άντεξε και πέθανε, αφού πρώτα έβαλε τον Αλβαρέγνκα να του υποσχεθεί ότι δεν θα πειράξει το πτώμα του και ότι θα ψάξει να βρει τη μητέρα του και να της εξηγήσει τι συνέβη.

Castaway.jpg
Ο 36χρονος Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα βρέθηκε ζωντανός σε ένα απομονωμένο νησί μετά από 15 μήνες περιπλάνησης στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έξι ημέρες μετά το θάνατό του, πέταξε το πτώμα στη θάλασσα για να απελευθερωθεί από το βάρος.

Η οικογένεια του Κόρντομπα όμως κατηγορεί τον επιζώντα ότι τον έφαγε και ζητά αποζημίωση 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Independent, o Kόρντομπα είχε πληρώσει τον Αλβαρένγκα για να τον συνοδεύσει σε μια διήμερη εκδρομή για ψάρεμα στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού.