Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μπέτι Καντρέλ: Η Ελληνίδα Βασιλική φόρεσε την κορδέλα της Μις Αμερική



Δεν θεωρεί τον εαυτό της «κορίτσι καλλιστείων». Πρώτη φορά κατέβηκε σε διαγωνισμό στα τέλη του 2013 μη έχοντας ιδέα τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει.

Βέβαια μια 21χρονη που τραγουδά το «Tu Tu Piccolo Iddio» από τη «Madama Butterfly» όπως το έκανε τη βραδιά της στέψης της και δεν μοιάζει με χοντρή κυρία της όπερας σίγουρα μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στο Μπρόντγουεϊ και να γίνεται εξώφυλλο στο «Vanity Fair».

Μετά τη στέψη της τον Ιούνιο ως Miss Georgia δήλωσε ότι θέλει να ακολουθήσει καριέρα στη μουσική για να μπορέσει να κάνει το κοινό να συγκινηθεί. Σίγουρα δεν θα το καταφέρει μέσα στην επόμενη χρονιά που τα καθήκοντα της Miss America επιτάσσουν εννέα εμφανίσεις την ημέρα για λογαριασμό ενός κάποιου φιλανθρωπικού οργανισμού.

Η εκάστοτε νικήτρια του διαγωνισμού είναι υποχρεωμένη να καλύπτει περίπου 20.000 μίλια ταξιδεύοντας για τις ανάγκες της δουλειάς και του νεοαποκτηθέντος τίτλου.

Γεννήθηκε το 1994, οι φυσιοθεραπευτές γονείς της -Μάικ και Τάσι Καντρέλ- είναι ελληνικής και γερμανικής καταγωγής, τη βάφτισαν Βασιλική, όπως έλεγαν τη γιαγιά της, και μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα 2.800 στρεμμάτων όπου έμαθε να οδηγεί τρακτέρ και να φυτεύει σιτηρά στα χωράφια. Αυτή την περίοδο είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Μέρσερ σπουδάζοντας Φωνητική.

Δεν είχε καμία σχέση με τα καλλιστεία, δεν την ανάγκαζε η μητέρα της ως παιδάκι να φορά μέικ απ και να τρέχει με την τιάρα χορεύοντας κλακέτες σε καλλιστεία για πιτσιρίκια. Για πρώτη φορά φόρεσε τουαλέτες καλλιστείων το 2013, κερδίζοντας τον τίτλο Miss Presidential Pathways. Προσπάθησε ανεπιτυχώς να στεφθεί Miss Georgia το 2014, αλλά έμεινε με τον τίτλο της δεύτερης αναπληρωματικής. Τον Ιούλιο του 2014 όμως κέρδισε τον τίτλο Miss Warner Robins και έτσι μπόρεσε να συμμετάσχει εκ νέου στα καλλιστεία της Πολιτείας.

Το αυτό έπραξε τον Ιούνιο του 2015 και στέφθηκε Miss Georgia προωθώντας την πλατφόρμα «Υγιή Παιδιά, Δυνατή Αμερική». Κέρδισε 15.000 δολάρια σε υποτροφίες και ένα Kia Sorento. «Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου έπρεπε να τρέφεσαι σωστά, να γυμνάζεσαι και να είσαι υγιής. Θέλω να περάσω αυτές τις αρχές στα παιδιά που δεν είχαν την τύχη να μεγαλώσουν σε ένα αντίστοιχο νοικοκυριό», δηλώνει. Η νέα Μις Αμερική κατάφερε να επιβληθεί ανάμεσα σε 51 υποψήφιες σε έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό που προβλήθηκε στο δίκτυο εθνικής εμβέλειας της Αμερικής ABC. Αμέσως μετά τη στέψη της έσπευσε να τουιτάρει: «Είναι τεράστια τιμή ο τίτλος #MissAmerica2016. Αυτή είναι μια νύχτα που δεν θα ξεχάσω ποτέ». 

H Βασιλική έμεινε έκπληκτη μόλις ανακοίνωσαν οι κριτές το όνομά της. «Είναι πραγματικά απίστευτο. Νόμιζα ότι έχασα κάθε ευκαιρία να κερδίσω όταν κόλλησα στην ερώτηση για το σκάνδαλο “Deflategate” με τον Τομ Μπρέιντι και τις ξεφούσκωτες μπάλες στο πρωτάθλημα NFL. Δεν κατάλαβα καν τι με ρώτησαν. Είμαι η δεύτερη Miss Georgia που κερδίζει τον τίτλο και είμαι περήφανη που αντιπροσωπεύω επάξια την Πολιτεία μου», δήλωσε. Η απάντηση που έδωσε θεωρήθηκε κλείσιμο του ματιού, καθώς είπε ότι «δεν ήμουν παρούσα να ελέγξω αν ήταν ή όχι ξεφούσκωτη η μπάλα και δεν μπορώ να απαντήσω αν έκλεψε ή όχι».

Κάτι αλλάζει στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Αμερική αν αναλογιστεί κανείς ότι η Miss Georgia, Μπέτι Καντρέλ, έβαλε τέλος στην κυριαρχία της Νέας Υόρκης που επί τρία συναπτά έτη έστεφε τις Miss America και ότι τη φετινή χρονιά η πρώτη επιλαχούσα για τον τίτλο, η Miss Μississippi, προσπάθησε να κερδίσει πόντους με το ταλέντο της στο κλασικό βιολί. Η δεύτερη αναπληρωματική, η Miss Colorado, διαγωνίστηκε παρουσιάζοντας έναν θεατρικό μονόλογο και κέρδισε υποτροφία 20.000 δολαρίων. Ο οργανισμός Miss America ιδρύθηκε το 1921 και είναι πρωτοπόρος πάροχος πανεπιστημιακών υποτροφιών σε νεαρές γυναίκες. 

Αυτό που θα θυμούνται οι θεατές του φετινού διαγωνισμού είναι η δημόσια απολογία των υπευθύνων του Miss America προς την πρώτη Αφροαμερικανή Μις Αμερική, τη Βανέσα Γουίλιαμς. Η νικήτρια των καλλιστείων του 1984 αναγκάστηκε να επιστρέψει το στέμμα της εξαιτίας της δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών της από το περιοδικό «Penthouse». Ο πρόεδρος του οργανισμού Σαμ Χάσκελ ζήτησε δημόσια συγγνώμη και καλωσόρισε την πρώην εστεμμένη και χολιγουντιανή ηθοποιό στον θεσμό. «Είμαι επιστήθιος φίλος αυτής της πανέμορφης και ταλαντούχας κυρίας τα τελευταία 32 χρόνια. Από την ημέρα που παραιτήθηκες μέχρι σήμερα έζησες μια ζωή με χάρη και αξιοπρέπεια. Εκ μέρους του Miss America, σου ζητώ συγγνώμη», είπε πάνω στη σκηνή. Τη βραδιά της απονομής ήταν μία εκ των κριτών και τραγούδησε ζωντανά το κομμάτι «Oh how the years go by». 

Πριν από τον τελικό της 13ης Σεπτεμβρίου είχε προηγηθεί προκριματικός την Πέμπτη, με τις διαγωνιζόμενες να αναμετριούνται σε ταλέντο, συνεντεύξεις, εμφάνιση με τουαλέτα και εμφάνιση με μαγιό. Το Σάββατο έγινε η παρέλαση «Show Us Your Shoes» στο Atlantic City Boardwalk, όπου οι υποψήφιες παρελαύνουν με παπούτσια που σχετίζονται με την Πολιτεία που αντιπροσωπεύουν. Τα παπούτσια της Miss Idaho είχαν σχέδια με πατάτες και της Miss New Jersey ζάρια και χρήματα Monopoly. 

Η Ελληνοαμερικανίδα Μπέτι φόρεσε μια λευκή φούστα και ένα τοπ με γαλάζιες λεπτομέρειες, ντύσιμο που υποδηλώνει την ελληνική καταγωγή της. Πρέπει να σημειωθεί μάλιστα ότι η Μπέτι δέχτηκε στο Twitter τα συγχαρητήρια της αμερικανικής πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.