Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μια από τα ίδια θα ψήφιζαν και πάλι οι Ισπανοί



Το ίδιο πολιτικό αδιέξοδο θα προέκυπτε αν γίνονταν τώρα ξανά εκλογές στην Ισπανία καθώς κανένα κόμμα δεν θα λάμβανε ξεκάθαρη εντολή να κυβερνήσει, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της κυριακάτικης El Pais.

Δύο μήνες μετά τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου παραμένουν άκαρπες οι μέχρι τώρα διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης και αν δεν προκύψει συμφωνία για κυβέρνηση μέχρι τις 2 Μαΐου οι Ισπανοί θα κληθούν να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Metroscopia, το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) θα κέρδιζε εκ νέου τις περισσότερες ψήφους συγκεντρώνοντας ποσοστό 26%, μακριά ωστόσο από την απόλυτη πλειοψηφία που θα του επέτρεπε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Οι Σοσιαλιστές θα συγκέντρωναν ποσοστό 23,1% στη δεύτερη θέση, ενώ οι Ciudadanos (C's) και οι Podemos θα καταλάμβαναν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, με ποσοστό 19,5% και 16,8%.

Το περιθώριο λάθους της δημοσκόπησης είναι συν/πλην 2,9%. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.200 πολίτες και διεξήχθη το διάστημα 8 - 9 Μαρτίου.