Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μετά την Τσεχία έφθασε και στην Βρετανία η παραλλαγή Όμικρον



Και η Βρετανία εντάσσεται στον κατάλογο των χωρών που έχουν εντοπιστεί κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Σατζίντ Χαβίντ: «αργά χθες το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου» όπου: «ενημερώθηκα ότι εντόπισαν δύο κρούσματα αυτής της νέας παραλλαγής, της Όμικρον, στο Ηνωμένο Βασίλειο».

«Το ένα κρούσματα είναι στο Τσέλμσφορντ και το άλλο στο Νότινχκαμ» υπογράμμισε σε εκπομπή του Sky News.

Πιθανό κρούσμα και στην Τσεχία

Η Δημοκρατία της Τσεχίας εξετάζει ένα ύποπτο κρούσμα της νέας παραλλαγής Όμικρον του κοροναϊού που εντοπίστηκε σε ένα πρόσωπο, το οποίο είχε περάσει κάποιο χρόνο στη Ναμίμπια, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Το δείγμα ελέγχεται

«Ένα εργαστήριο ελέγχει πιθανό εύρημα σε θετικό δείγμα της παραλλαγής Όμικρον. Περιμένουμε είτε επιβεβαίωση ή διάψευση», είπε σε ανακοίνωσή της που εστάλη με email η εκπρόσωπος Στεπάνκα Τσεκόβα.

Να σημειώσουμε ότι το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκε στο Βέλγιο όσον αφορά την Ευρώπη, ενώ σήμερα έγινε γνωστό ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα και στη Γερμανία. Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει για τις δύο πτήσεις που έφτασαν στο Άμστερνταμ από τη Νότια Αφρική, όπου εντοπίστηκαν 61 επιβάτες θετικοί στην Covid-19. Εξετάζεται αν έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος.