Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μελβούρνη: Συνελήφθη 20χρονος που ετοίμαζε μακελειό την Πρωτοχρονιά



Στη σύλληψη ενός 20χρονου άντρα, ο οποίος σχεδίαζε μακελειό με δεκάδες νεκρούς κατά τους παραδοσιακούς ερορτασμούς για την Πρωτοχρονιά, προχώρησε η αστυνομία της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, αποσοβώντας ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος.

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη μετά από μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία εισέβαλε ταυτόχρονα και στα δύο σπίτια που διέθετε, στο Werribee και στο Meadow Heights. Επίσης, η αστυνομία πραγματοποίησε και τρίτη επιχείρηση που σχετιζόταν με την υπόθεση του 20χρονου, σε περιοχή κοντά στο Footscray.

 

«Ο νεαρός άντρας συνελήφθη για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά (New Year’s Eve)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. 
Πρόσθεσε δε, ότι δεν συνελήφθη, ούτε υπάρχει πληροφορία για την ύπαρξη συνεργάτη. «Η απειλή αποφεύχθηκε και πλέον το συγκεκριμένο άτομο δεν μπορεί να κάνει κακό στους πολίτες», πρόσθεσε, ολοκληρώνοντας την ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της αυστραλιανής αστυνομίας.