Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 -
Συννεφιά

9 °C

Σήμερα, 18. Ιανουαρίου 2020

Μασσαλία: Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική ο δράστηςΨυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο άνδρας που έπεσε με αμάξι πάνω σε πεζούς στην Μασσαλία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Μάλιστα είχε νοσηλευθεί σε ψυσιατρική κλινική.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος ετών έπεσε με το φορτηγάκι που οδηγούσε πάνω σε δύο στάσεις λεωφορείων, με αποτέλεσμα να σκοτώσει μια γυναίκα και να τραυματίσει άλλη μία.

Σε μια χώρα που έχει βρεθεί στο στόχαστρο επιθέσεων τζιχαντιστών, οι οποίες έχουν στοιχίσει την ζωή σε 239 ανθρώπους από το 2015 και λίγες μόλις ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία, οι γαλλικές αρχές σύντομα γνωστοποίησαν ότι το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι το επικρατέστερο.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Ξαβιέ Ταραμπέ έδωσε εντολή να υποβληθεί σε «ψυχιατρικές εξετάσεις» ο ύποπτος που παραμένει υπό κράτηση. Κάτοπιν, οι αρχές θέλουν να τον ανακρίνουν.

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Ζαν Κλοντ Γκοντέν καταδίκασε από την πλευρά του «την φονική τρέλα ενός ανθρώπου που νοσηλεύτηκε πολλές φορές σε ψυχιατρική κλινική».