Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022 -

«Λύγισε» η Μισέλ Ομπάμα- Αποχαιρέτησε τον Λευκό ΟίκοMε την φωνή της να σπάει από την συγκίνηση, η «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα έπλεξε σήμερα, κατά την διάρκεια της τελευταίας ομιλίας που εκφώνησε από τον Λευκό Οίκο, το εγκώμιο της «θαυμάσιας διαφορετικότητας» της Αμερικής, προτρέποντας παράλληλα τη νεολαία να μην φοβάται το μέλλον.

«Προς όλους τους νέους που ακούνε, να γνωρίζετε ότι αυτή η χώρα σας ανήκει, σε όλους εσάς, όποια κι αν είναι η καταγωγή της ή η διαδρομή σας» επισήμανε η σύζυγος του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κι ενώ απομένουν δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη ανάληψη καθηκόντων από τον νικητή των αμερικανικών εκλογών, τον Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο άσκησε δριμεία κριτική κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας καταγγέλλοντας τις θέσεις και δηλώσεις του.

«Εάν εσείς ή οι γονείς σας είστε μετανάστες, να γνωρίζετε ότι είστε μέρος μιας παράδοσης για την οποία η Αμερική είναι υπερήφανη (…). Να γνωρίζετε επίσης ότι η θρησκευτική διαφορετικότητα αποτελεί επίσης μια μεγάλη αμερικανική παράδοση» συμπλήρωσε η Μισέλ Ομπάμα, χωρίς να αναφέρει ούτε μία φορά το όνομα του μεγιστάνα.

«Η θαυμάσια διαφορετικότητά μας μάς έκανε αυτό που είμαστε» τόνισε η ίδια με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή. «Με ακούτε; Μην φοβάστε, να είστε αποφασισμένοι, να δίνεστε ολοκληρωτικά» συνέχισε η Μισέλ Ομπάμα, απευθύνοντας έκκληση τίποτα να μην θεωρείται δεδομένο: «Πρέπει να παραμείνετε προσηλωμένοι στον ρόλο σας και να προστατεύετε αυτές τις ελευθερίες».