Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Λάθος συναγερμός σήμανε στη γέφυρα του Βοσπόρου



Η τουρκική αστυνομία άνοιξε και πάλι τη γέφυρα του Βοσπόρου, έναν από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες που συνδέει την ασιατική με την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, την οποία είχε κλείσει νωρίτερα για να ερευνήσει ένα ύποπτο όχημα.

Πλάνα που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας έδειξαν τα οχήματα να κινούνται και πάλι πάνω στη γέφυρα, σύμφωνα με το Reuters. Όπως ανέφεραν, η ομάδα των πυροτεχνουργών ολοκλήρωσε την έρευνά της στο όχημα χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη για ποιο λόγο το όχημα είχε εγκαταλειφθεί πάνω στη γέφυρα. Πάντως το dha μεταδίδει πως το αυτοκίνητο έμεινε από βενζίνη.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται περιπολικά της αστυνομίας σταθμευμένα πίσω από ένα λευκό σεντάν που είχε εγκαταλειφθεί από τον οδηγό του κοντά στην ευρωπαϊκή έξοδο της γέφυρας.

Η ατμόσφαιρα στην Τουρκία είναι τεταμένη μετά την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Άγκυρα, την Κυριακή, όπου σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι. Αυτή ήταν η τέταρτη επίθεση αυτοκτονίας από τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για τις δύο τελευταίες επιθέσεις, αυτήν της Κυριακής και εκείνην του Φεβρουαρίου, στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν επίσης εξαπολύσει επιθέσεις εντός του τουρκικού εδάφους το Ισλαμικό Κράτος και διάφορες ακροαριστερές οργανώσεις.