Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κροκόδειλος σπέρνει τον πανικό και κλείνει τις παραλίες της Ταϊλάνδης (βίντεο)



Ένας κροκόδειλος μήκους 2-3 μέτρων που εντοπίστηκε από ψαρά την περασμένη Τετάρτη στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης έχει καταφέρει να διαφύγει της «σύλληψης» από τις αρχές, με τις παραλίες να παραμένουν κλειστές για το κοινό.

Η αναζήτηση ενός κροκόδειλου στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης συνεχίζεται με αποτέλεσμα οι παγκοσμίου φήμης παραλίες της περιοχής να παραμένουν κλειστές.

Η προσπάθεια των αρχών ξεκίνησε όταν το μήκους 2-3 μέτρων ερπετό εντοπίστηκε να κολυμπάει στην παραλία Γιανούι το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο πρώτος άνθρωπος που το είδε ήταν ένας ντόπιος άνδρας που είχε πάει στην παραλία προκειμένου να ψαρέψει.

Ο κροκόδειλος εντοπίστηκε την Παρασκευή, ωστόσο διέφυγε της «σύλληψης» από της αρχές καταφέρνοντας να βουτήξει σε μεγαλύτερο βάθος από εκείνο στο οποίο είχαν τοποθετηθεί οι ειδικές παγίδες.

Οι κακές καιρικές συνθήκες, μάλιστα, οδήγησαν στη συνέχεια την ομάδα να εγκαταλείψει προσωρινά την προσπάθεια αιχμαλωσίας του κροκόδειλου. Όπως αναφέρε το bangkokpost.com, το σχέδιο της ομάδας είναι να πιάσουν το ερπετό περικυκλώνοντάς το όταν θα είναι κουρασμένο και αδύναμο.

«Ο κροκόδειλος έχει μεγάλο στόμα και εμφανίζεται στην επιφάνεια κάθε περίπου 10 λεπτά και βουτάει ξανά. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε ακόμα να πούμε σε ποιο είδος ανήκει», σημείωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Πουκέτ, Σουράτ Θάνι. Συμπλήρωσε, παράλληλα, ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή παραμένουν κακές.