Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κορωνοϊός- Ολλανδία: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων



Η Ολλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε πάνω από 16.000 κρούσματα Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών, τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας.
Ο RIVM, ο ολλανδικός οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τη δημόσια υγεία, έκανε γνωστό πως 16.364 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός που καταρρίπτει το ρεκόρ, από την αρχή της πανδημίας, που είχε καταγραφεί στις 20 Δεκεμβρίου του 2020, με 12.997 μολύνσεις.
Ο RIVM ανακοίνωσε επίσης 26 θανάτους για το τελευταίο 24ωρο.
Ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων προκαλεί για μία ακόμη φορά πίεση στα νοσοκομεία και ειδικοί στον τομέα της υγείας κάλεσαν σήμερα την κυβέρνηση να επιβάλει μερικό λοκντάουν, διάρκειας δύο εβδομάδων, για να αντιμετωπιστεί η εκτόξευση των μολύνσεων. Μεταξύ άλλων προτείνουν το κλείσιμο θεάτρων και των κινηματογράφων, την ακύρωση μεγάλων εκδηλώσεων και το κλείσιμο των καφέ και των εστιατορίων νωρίτερα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NOS.
Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε θα συζητήσει τις παραπάνω συστάσεις, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης απόψε και αύριο, στις 20.00 ώρα Ελλάδας θα ανακοινωθούν οι όποιες αποφάσεις σε συνέντευξη Τύπου που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.
Περίπου το 85% του ενήλικου πληθυσμού στην Ολλανδία έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ