Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κορωνοϊός- Ιταλία: Ραγδαία αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων



Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 40.902 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 550 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Συνολικά έγιναν 254.908 διαγνωστικά τεστ. Χθες σημειώθηκαν 636 θάνατοι και καταγράφηκαν 37.978 κρούσματα. Κάθε εκατό τεστ, δεκαέξι πολίτες προέκυψαν σήμερα θετικοί, αλλά η μείωση του πανιταλικού δείκτη μετάδοσης στο 1,4, θεωρείται μια πρώτη, καλή είδηση.
Συνολικά, στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.230 άνθρωποι, 60 περισσότεροι από χθες. Στους δε νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 30.914 ασθενείς, 1.041 περισσότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο.
Οι περιοχές με περισσότερα περιστατικά, σήμερα, είναι η Λομβαρδία (10.635), το Πεδεμόντιο (5.258), η Καμπανία (4.079) και το Βένετο (3.605).
Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας ζητά από τους ιταλούς πολίτες «να παραμενουν σπίτι όσο περισσότερο μπορούν και να αποφεύγον συναντήσεις με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού κύκλου».
Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε ότι από σήμερα, και οι περιφέρειες της Καμπανίας (με πρωτεύουσα την Νάπολη) και της Τοσκάνης (με πρωτεύουσα την Φλωρεντία), συμπεριλαμβάνονται στις «κόκκινες ζώνες», με αυστηρές απαγορεύσεις που ισοδυναμούν σε τοπiκά lockdown.
Ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, τέλος, σύμβουλος του Σπεράντσα, τόνισε ότι «καθοριστικής σημασίας θα είναι οι επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες, διότι, «ανάλογα με την πορεία της επιδημίας, μπορεί να χαλαρώσουν ή και να αυστηροποιηθούν τα μέχρι τώρα μέτρα». "Όλα θα εξαρτηθούν -πρόσθεσε- από την συμπεριφορά των ιταλών πολιτών".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ