Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κοριτσάκι 3 ετών έδωσε σημάδια ζωής λίγη ώρα πριν οι γιατροί το αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη



Ένα 3χρονο κορίτσι από την Αλαμπάμα άρχισε να αναπνέει μόνο του τη στιγμή που οι γιατροί αποφάσισαν πως έπρεπε να το αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα που το κρατούσαν στη ζωή.

Η Lacey Jane Ayers είχε υπάρξει θύμα ενός τρομακτικού αυτοκινητιστικού ατυχήματος το απόγευμα του Σαββάτου, όταν επέστρεφε από τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια με τη μητέρα της, τον πατέρα της και τον νεογέννητο αδερφό της.

Ενώ η υπόλοιπη οικογένεια υπέστη μόνο μικρούς τραυματισμούς, η Lacey Jane μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου παίδων της Αλαμπάμα.

Αν και η κατάστασή της βελτιώθηκε λίγο πριν αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα, η οικογένεια περιμένει τώρα να μειωθεί το πρήξιμο στον εγκέφαλό της για να μάθει αν η μικρή θα έχει μόνιμη βλάβη και πόσο καιρό θα πάρει μέχρι να ανακάμψει τελείως.

Three-year-old Lacey Jayne was in a horrific car accident that almost left her dead while coming home from Christmas shopping with her family in Alabama 

Ο θείος της  Lacey Jane, ο 32χρονος Daniel Horton, δήλωσε στο Daily Mail Online ότι η οικογένεια ανησυχεί κυρίως για τη ζημιά στο κρανίο και στον εγκέφαλό της.

Η μικρή έχει υποστεί σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλό της κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και έχει ένα σοβαρό κάταγμα στο κρανίο της.

Αλλά ο Daniel λέει ότι είναι αισιόδοξος επειδή κινείται και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον της όταν δεν είναι υπό την επήρεια φαρμάκων.

Το ατύχημα συνέβη το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, όταν η οικογένεια επέστρεφε στο σπίτι της από τα ψώνια των Χριστουγέννων στο Russellville της Αλαμπάμα.

Τόσο η Lacey Jane όσο και ο αδελφός της Waylon, ο οποίος είναι δύο μηνών, ήταν τοποθετημένοι σωστά στο κάθισμα του αυτοκινήτου τους, σύμφωνα με τον θείο τους.

Οι λεπτομέρειες της συντριβής είναι ασαφείς. Η Lacey Jane μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ, ενώ η μητέρα της, η 20χρονη Shayla, πήγε για ράμματα σε νοσοκομείο κοντά στο σημείο του ατυχήματος, σύμφωνα με την οικογένεια.

Ο Daniel είπε ότι έλαβε κλήση από τη πεθερά του που του έλεγε ότι η Lacey Jane δεν θα τα κατάφερνε.

Του είπε ότι οι γιατροί περιμένουν τη μητέρα της να φτάσει, ώστε να μπορεί να της πει αντίο πριν τη βγάλουν από την μηχανική υποστήριξη.

Τότε η Lacey Jane άρχισε να αναπνέει από μόνη της και να κινεί ελαφρά μέρη του σώματός της.

“Την επισκέφθηκα τη Δευτέρα και έσφιξε το χέρι μου,” είπε ο Daniel. “Ήταν δύσκολο για μας να την βλέπουμε σε αυτή την κατάσταση.”

Now the family is waiting for the swelling in Lacey Jane's brain to go down to know if there will be any permanent damage 

Ο Daniel είπε ότι η Lacey Jane είναι γι’ αυτόν σαν κόρη του.

Την χαρακτηρίζει ως ένα δυνατό κοριτσάκι και ελπίζει ότι θα ανακάμψει γρήγορα από αυτό το ατύχημα.

“Είναι ένα δυναμικό παιδί,” πρόσθεσε. “Θα τα καταφέρει.”

Η οικογένεια ξεκίνησε μια σελίδα στο Facebook για να ενημερώνει τους συγγενείς και τους φίλους της για την πρόοδο του μικρού κοριτσιού.

Ο Daniel δήλωσε ότι σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μία σελίδα στο GoFundMe για να συγκεντρώσουν χρήματα για τα ιατρικά έξοδα της μικρής. Θέλει επίσης να κάνει μια μεγάλη γιορτή για την Lacey Jane μόλις το παιδί πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τη Δευτέρα, ο γιατρός της Lacey Jane δήλωσε ότι ήταν πολύ εντυπωσιασμένος από την πρόοδό της και πως εάν τα πράγματα συνεχίσουν προς την κατεύθυνση αυτή, το κορίτσι θα έχει μια θετική ανάκαμψη.