Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Κορεσμός στα Γραφεία Κηδειών της Νέας Υόρκης..ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ



Ο Πατ Μάρμο (Pat Marmo) περπάτησε ανάμεσα στα 20 περίπου πτώματα στο υπόγειο Γραφείου Κηδειών του στο Μπρούκλιν, η προστατευτική μάσκα του κατέβηκε έτσι ώστε να ακουστούν τα λόγια του. «Κάθε πρόσωπο εδώ, δεν είναι μία σορός. Είναι ένας πατέρας, μία μητέρα, μία γιαγιά. Δεν είναι πτώματα, είναι άνθρωποι».

Οπως πολλά Γραφεία Κηδειών στη Νέα Υόρκη και σε όλο τον Κόσμο, η επιχείρηση του Μάρμο βρίσκεται σε κρίση, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού που σκότωσε πάνω από 1.560 ανθρώπους στη Νέα Υόρκη μέχρι την Παρασκευή το πρωί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Τα δύο κινητά τηλέφωνά του και η σταθερή τηλεφωνική γραμμή του γραφείου χτυπάει συνεχώς. Ζητά συγγνώμη στις οικογένειες στην αρχή κάθε συζήτησης επειδή είναι ασυνήθιστα απότομος και τους παρακαλεί να ζητήσουν με επιμονή από τα νοσοκομεία να κρατήσουν τους νεκρούς αγαπημένους τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το γραφείο του μπορεί να χειρίζεται 40 έως 60 περιπτώσεις τη φορά, χωρίς πρόβλημα. Την Πέμπτη το πρωί είχε να φροντίσει 185. «Είμαστε σε κατάσταση ανάγκης. Θέλουμε βοήθεια».

Οι διευθυντές των Γραφείων Κηδειών πιέζονται από τη μια πλευρά από κατακλυσμένα νοσοκομεία που προσπαθούν να απαλλαγούν από τους νεκρούς, και από την άλλη το γεγονός ότι τα νεκροταφεία και τα κρεματόρια έχουν κρατήσεις για τουλάχιστον μια εβδομάδα, μερικές φορές και δύο.

Ο Μάρμο επέτρεψε στο «Αssociated Press» να δει την τραγική κατάσταση στο Γραφείο Κηδειών του, όπου έχει περίπου 20 βαλσαμωμένα σώματα στοιβαγμένα στα ράφια στο υπόγειο και άλλα τόσα στη δεύτερη αίθουσα του παρεκκλησίου.

Το Γραφείο Κηδειών «Daniel J. Schaefer» την Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020. (AP Photo/John Minchillo)Το Γραφείο Κηδειών «Daniel J. Schaefer» την Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020. (AP Photo/John Minchillo)Ο Πατ Μάρμε, ιδιοκτήτης του Γραφείου Κηδειών «Daniel J. Schaefer» την Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020. (AP Photo/John Minchillo)Ο Πατ Μάρμε, ιδιοκτήτης του Γραφείου Κηδειών «Daniel J. Schaefer» την Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020. (AP Photo/John Minchillo)Ο Πατ Μάρμε, ιδιοκτήτης του Γραφείου Κηδειών «Daniel J. Schaefer» την Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020. (AP Photo/John Minchillo)Το Γραφείο Κηδειών «Daniel J. Schaefer» την Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020. (AP Photo/John Minchillo)Το Γραφείο Κηδειών «Daniel J. Schaefer» την Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020. (AP Photo/John Minchillo)Το Γραφείο Κηδειών «Daniel J. Schaefer» την Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020. (AP Photo/John Minchillo)