Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Καναδός πρωθυπουργός: Να σταματήσει ο Ντι Κάπριο να μιλάει για το κλίμα



Ο πρωθυπουργός του Καναδά  Τζάστιν Τριντό συνέστησε  στον γνωστό ηθοποιό του Χόλιγουντ  Λεονάρντο Ντι Κάπριο να μετριάσει την "εμπρηστική ρητορική" του για την κλιματική αλλαγή, λέγοντας πως δεν βοηθά εκείνους που έχουν χάσει τη δουλειά τους στην πετρελαϊκή βιομηχανία.

Ο ηθοποιός, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, δήλωσε ότι η εταιρική απληστία προκαλεί την κλιματική αλλαγή, τονίζοντας «φτάνει»! Ομως, σε δείπνο την ίδια ημέρα, ο Τριντό «κατσάδιασε» τον ΝτιΚάπριο.

«Του είπα ότι η Αλμπέρτα και ο Καναδάς ανέδειξαν νέες κυβερνήσεις τον τελευταίο χρόνο και ότι έχουμε δεσμευθεί για δράση στην κλιματική αλλαγή, όπως και ότι υπάρχουν οικογένειες που υποφέρουν από την ανεργία και έχουν ανάγκη στήριξης. Η εμπρηστική ρητορική δεν βοηθά αυτές τις οικογένειες ή τον Καναδά», είπε ο Τριντό σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, αναφερόμενος στη συζήτηση που είχε με τον ΝτιΚάπριο.

Οσο για το τι του απάντησε ο 41χρονος, σύμφωνα με τον Καναδό πρωθυπουργό του δήλωσε ότι αν διαπιστώσει συγκεκριμένη δράση για την κλιματική αλλαγή, τότε θα είναι ο πρώτος που θα το «πανηγυρίσει» με την κυβέρνηση της χώρας.