Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καναδάς: Άστεγος ξεψύχησε σε καφετέρια χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς



Ένας άστεγος άντρας στο Βανκούβερ του Καναδά βρήκε τραγικό θάνατο, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή μόνος και αβοήθητος αν και βρισκόταν σε 24ωρη καφετέρια γεμάτη από κόσμο. 

Ο θάνατος του άντρα, ο οποίος υπολογίζεται πως ήταν περίπου 70 ετών, έχει προκαλέσει κοινωνική κατακραυγή στον Καναδά για την φροντίδα των αστέγων. Ο άτυχος άντρας ήταν γνωστός με το όνομα Τεντ και την τελευταία δεκαετία φαίνεται πως είχε μετατρέψει το κατάστημα της αλυσίδας Tim Hortons στο σπίτι του, καθώς συνήθιζε να περνά ολόκληρη την ημέρα του σε ένα απομονωμένο τραπέζι της καφετέριας, όπου έτρωγε και κοιμόταν.
 

Μάρτυρες αποκαλύπτουν πως τις τελευταίες ώρες της ζωής του καθόταν σε καμπουριαστή στάση στο τραπέζι του, χωρίς να αντιδρά, πριν ειδοποιήσει ένας περαστικός το προσωπικό της καφετέριας. Ο Jeremy Hunka του Union Gospel Mission, που παρέχει φροντίδα στους αστέγους του Καναδά, υποστήριξε πως: «

Είναι σχεδόν απίστευτο το σενάριο. Να έχεις κάποιον να πεθαίνει για ώρες σε δημόσιο κατάστημα, σε ένα τραπέζι, όπου πελάτες πίνουν καφέ και πηγαινοέρχονται και κανέις να μην παρατηρεί πως το άτομο αυτό αφήνει την τελευταία του πνοή».

Ο θάνατος του Τεντ επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της στέγασης στον Καναδά, καθώς το μέσο κόστος ενός σπιτιού αγγίζει τα 1,8 εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να αυξάνεται ταχύτατα ο αριθμός των πολιτών που μένουν χωρίς στέγη. Σοκαριστικά είναι τα στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των αστέγων από 55 ετών και άνω το 2005 ήταν στο 10%, ενώ το 2017 άγγιξε το 23%.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Τεντ εργαζόταν όλη του τη ζωή σε χαμολόμισθες δουλειές μέχρι που ένα απροσδόκητο οικονομικό κόστος τον οδήγησε στο να χάσει το σπίτι του και να ζει ως άστεγος. Ακόμα, στο διάστημα που ζούσε ως άστεγος, ο Τεντ διαγνώστηκε με καρκίνο. Η καφετέρια βρισκεται κοντά στο Γνεικό Νοσοκομείο του Βανκούβερ και ο άτυχος άντρας βρήκε καταφύγιο εκεί μετά τις επίπονες επισκέψεις στο νοσοκομείο.