Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καλιφόρνια: Ψάχνουν για επιζήσαντες



Τους λόφους περιμετρικά της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια συνεχίζουν να "χτενίζουν" ομάδες διάσωσης με τη βοήθεια ελικοπτέρων και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, προκειμένου να εντοπίσουν παγιδευμένους ή νεκρούς από τις φονικές κατολισθήσεις που έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 15 ανθρώπους στην παραθαλάσσια κοινότητα.

Στην απαράμιλλης ομορφιάς περιοχή διαμένουν προσωπικότητες της σόουμπιζ και της τηλεόρασης, όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ και η Έλεν Ντετζένερις.

Ωστόσο η πλούσια βλάστηση στους δασώδεις λόφους που κάποτε προσέδιδε μια αίσθηση απομόνωσης στους κατοίκους της πλούσιας αυτής πόλης, καταστράφηκε από τις ιστορικές πυρκαγιές που σάρωσαν τα πάντα, με αποτέλεσμα, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις χθες, να ακολουθήσουν οι μαζικές κατολισθήσεις που καταπλάκωσαν σπίτια, μετέτρεψαν τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια και παρέσυραν αυτοκίνητα.

Οι πολυτελείς κατοικίες μετά βίας διακρίνονται από τους τεράστιους όγκους λάσπης που τις περιβάλλουν ή τις έχουν ήδη καλύψει κι οι αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό επιζώντων.