Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

6 °C

Σήμερα, 15. Ιανουαρίου 2021

Ισπανία: Πρώτη δύναμη οι ΣοσιαλιστέςΟι Σοσιαλιστές παραμένουν η πρώτη δύναμη στην Ισπανία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ενώ ανεβαίνει η ακροδεξιά.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσκόπηση, αν διεξάγοντας σήμερα εκλογές στην Ισπανία το κυβερνών Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) θα κέρδιζε το 31,2% των ψήφων.

Ελάχιστα κάτω δηλαδή από τα ποσοστά που έδειχνε προηγούμενη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο (31,6%). Επίσης το ακροδεξιό κόμμα Vox είδε τη δύναμή του στην Ισπανία να εκτοξεύεται.

Το Vox, που έκανε την έκπληξη εξασφαλίζοντας 12 έδρες στις περιφερειακές εκλογές της Ανδαλουσίας που διεξήχθησαν την Κυριακή, θα συγκέντρωνε το 2,5% των ψήφων στην Ισπανία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την 1η έως την 11η Νοεμβρίου, από 1,3% τον Οκτώβριο.

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) έρχεται δεύτερο με ποσοστό 19,1% των ψήφων, ελαφρά πάνω από το 18,2% που είχε καταγράψει στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ οι φιλικοί προς την αγορά Ciudadanos έρχονται τρίτοι με ποσοστό 18,2%, από 21% τον Οκτώβριο.

Ακόμη το κόμμα Podemos, που τάσσεται κατά της λιτότητας, αυξάνει ελαφρά το ποσοστό του στο 18%, από 17,3% τον Οκτώβριο.