
Τουλάχιστον 18 νεκροί είναι ο απολογισμός δύο βομβιστικών ενεργειών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη.
Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές, δύο βομβιστές αυτοκτονίας έδρασαν σε διαφορετικές περιοχές της πόλης, σκορπίζοντας τον θάνατο. Η μεγαλύτερη καταγράφηκε στην περιοχή Καντιμίγια, όπου ο βομβιστής είχε στόχο το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων τέσσερις πολίτες, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 36 άτομα.
Η δεύτερη επίθεση πραγματοποιήθηκε σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της πόλης, στην αλ Χορέγια, σκοτώνοντας εφτά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 25! Οι ιατρικές αρχές επιβεβαίωσαν τα συμβάντα, ενώ τουλάχιστον μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
Οι αρχές ωστόσο, πιστεύουν ότι πρόκειται για τζιχαντιστές, καθώς η δράση και των δύο βομβιστών αυτοκτονίας, παραπέμπει στον ISIS.