Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο - 1 νεκρός (φώτο+βίντεο)



Μαθητής του σχολείου είναι τελικά ο νεκρός από την επίθεση ενόπλου σε ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κοντά στο Σποκέιν, στην Πολιτεία Ουάσιγκτον, όπως μετέδωσε το Reuters.

Από την επίθεση αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ όπως ανέφερε η αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα Spokesman-Review τόνισε ότι ένας ύποπτος συνελήφθη έπειτα από το περιστατικό στο σχολείο Freeman στο προάστιο Ρόκφορντ του Σποκέιν.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο και σύμφωνα με την εκπρόσωπο του νοσοκομείου Νικόλ Στιούαρντ. Αξιωματούχοι του νοσοκομείου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου αργότερα για να δώσουν περισσότερες πληροφορίες, τόνισε η εκπρόσωπος.

Ο φερόμενος δράστης επίσης δεν έχει ταυτοποιηθεί, με τον σερίφη του Σποκέιν, Όζι Κνεζοβιτς να τονίζει ότι: «Ο δράστης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο πίσω κάθισμα ενός περιπολικού».

 

 

Το χρονικό

Ένας οπλισμένος άνδρας εισέβαλε σε σχολείο στην Ουάσινγκτον και άρχισε να πυροβολεί. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας νεκρός και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Οι μαθητές έτρεξαν αμέσως να κρυφτούν πίσω από τα θρανία και γενικά όπου βρουν. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αμέσως εκτός σχολείου.

Τα παιδιά διέφυγαν από μια πίσω πόρτα και εκκένωσαν το σχολείο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την γύρω περιοχή, με ασθενοφόρα να έχουν σπεύσει στο σημείο.

Σύμφωνα με την Mirror, φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν μαθητές να κρύβονται στο γυμνάσιο Freeman.