Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η Τουρκία απέλασε τον Ισραηλινό πρέσβη



Οι θάνατοι εξήντα παλαιστίνιων διαδηλωτών στη με τη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα προκάλεσαν έντονες διπλωματικές αντιδράσεις με την Τουρκία να πρωτοστατεί. Πριν από λίγο τα ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η Τουρκία απέλασε τον Ισραηλινό πρέσβη από την Άγκυρα

Αναλυτικότερα, την απέλαση του πρέσβη του Ισραήλ από την Τουρκία αποφάσισε η Άγκυρα σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα Haaretz.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρέσβης Εϊτάν Ναέχ κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και του ζητήθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα με αφορμή το θάνατο δεκάδων παλαιστίνιων διαδηλωτών στη λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με κάποιες δηλώσεις ενός αξιωματούχου του τουρκικού ΥΠΕΞ ζητήθηκε από τον Ναέχ να «επιστρέψει στη χώρα του για κάποιον καιρό».

Υπενθυμίζεται πως χτες ο πρόεδρος Ερντογάν ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τους Τούρκους πρεσβευτές σε ΗΠΑ και Ισραήλ.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η dailysabah, ο πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε την απόφαση μιλώντας στο Λονδίνο, όπου έχει μεταβεί για τη συνάντηση του οργανισμού ισλαμικής συνεργασίας. Κατηγόρησε ακόμα το Ισραήλ για «κρατική τρομοκρατία» και χαρακτήρισε τις ενέργειές του ενάντια στους Παλαιστινίους «γενοκτονία».