Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η Ρωσία επανέλαβε τις αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ



Πηγή στους σύρους αντάρτες και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων δήλωσαν πως οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον ανταρτών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας επαναλήφθηκαν σήμερα έπειτα από αρκετές εβδομάδες.

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει ορκιστεί να ανακαταλάβει κάθε εκατοστό της Συρίας και έχει πραγματοποιήσει μεγάλα κέρδη σε βάρος των ανταρτών από το 2015 που η Ρωσία άρχισε να συμμετέχει στην πολεμική προσπάθειά του.

Την περασμένη εβδομάδα, πηγή προκείμενη στη Δαμασκό δήλωσε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει μια επίθεση σε φάσεις για να ανακτήσει την επαρχία Ιντλίμπ, όμως η Τουρκία, ο στρατός της οποίας έχει δημιουργήσει μια σειρά παρατηρητηρίων κατά μήκος των παρυφών της περιοχής των ανταρτών, έχει προειδοποιήσει εναντίον μιας τέτοιας επίθεσης.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές μέσα στην Ιντλίμπ και γύρω απ' αυτή είχαν σταματήσει στις 15 Αυγούστου, όμως φιλοκυβερνητικές συριακές δυνάμεις συνέχισαν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τα πυρά πυροβολικού εναντίον των ανταρτών που βρίσκονται εκεί, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η πηγή στους σύρους αντάρτες και το Παρατηρητήριο είπαν και οι δύο πως οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στην ύπαιθρο κοντά στο Τζισρ αλ-Σουγούρ, στις δυτικές παρυφές της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ.

Οι ηγέτες της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν πρόκειται να συναντηθούν στις 7 Σεπτεμβρίου στο Ιράν και αναμένεται να συζητήσουν την κατάσταση στη βορειοδυτική Συρία.