Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Η πόλη της Βραζιλίας που διοικούν μόνο οι γυναίκες


Η πόλη Noiva do Cordeiro, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, φιλοξενεί περισσότερες από 600 γυναίκες μεταξύ 20 και 35 ετών. Αν και κάποιες από αυτές είναι παντρεμένες, οι σύζυγοί τους ζουν και εργάζονται αλλού. Σε αυτήν την αγροτική κοινότητα στη νοτιοανατολική Βραζιλία, οι γυναίκες είναι υπεύθυνες και έχουν τους δικούς τους κανόνες.
 
Οι γυναίκες που είναι παντρεμένες και έχουν οικογένειες πρέπει να στείλουν τους συζύγους και τους γιους τους που έχουν κλείσει τα 18 να εργαστούν μακριά από το σπίτι και μπορούν να επιστρέψουν μόνο τα Σαββατοκύριακα.
Noiva do Cordeiro: Only city in the world where only women live - Afrinik
 
«Η πόλη μας είναι πιο όμορφη, πιο οργανωμένη και πιο αρμονική με τις γυναίκες που διοικούν. Μοιραζόμαστε τα πάντα, ακόμα και τη γη που δουλεύουμε. Κανείς δεν ανταγωνίζεται κανέναν. Μαζευόμαστε για να δούμε σαπουνόπερες, να δανειστούμε ρούχα και να βάφουμε τα νύχια μας. Όλες ονειρευόμαστε να ερωτευτούμε και να παντρευτούμε. Αλλά μας αρέσει να μένουμε εδώ και δεν θέλουμε να φύγουμε από την πόλη για να βρούμε σύζυγο», είπε η Ροζαλί Φερνάντες στη  βρετανική Daily Maily Mail.
 
Το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να βρεθεί ένας ανύπαντρος που να μην είναι ήδη συγγενής ή παντρεμένος με μια γειτόνισσα, έτσι η γυναικεία κοινότητα καλεί τους άνδρες να συμμετάσχουν μαζί μας, με έναν όρο: «πρέπει να συμφωνήσουν να κάνουν ό,τι τους λέμε και να ζει με τους κανόνες μας».
Brazilian village filled with beautiful single women seeks men
 
Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου ertnews.gr