Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Η Μέρκελ προειδοποιεί: O Πούτιν δεν μπλοφάρει- Πάρτε σοβαρά τα λόγια του



Φανερά ανήσυχη η πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας , Άνγκελα Μέρκελ, σχετικά με τις πυρηνικές απειλές που διατύπωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μέσα από το διάγγελμά του.

Να λάβει σοβαρά υπόψη της τα λόγια του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και να μην τα απορρίψει ως μπλόφα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα η πρώην Καγκελάριος.

«Το να παίρνει κανείς τις δηλώσεις στα σοβαρά, να μην τις απορρίπτει από την αρχή, ως απλώς μια μπλόφα, αλλά να τις παίρνει στα σοβαρά, αυτό δεν είναι σημάδι αδυναμίας ή κατευνασμού, αλλά ένδειξη πολιτικής σοφίας», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια εκδήλωσης για τον Χέλμουτ Κολ, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Ακόμα η πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρθηκε και στον μεντορά της: Χέλμουτ Κολ, ως έναν πολιτικό που διέθετε αυτή την πολιτική ευφυία: «Ο Κολ θα έκανε σήμερα τα πάντα για να προστατέψει και να αποκαταστήσει την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας αλλά ταυτόχρονα θα είχε κατά νου πώς θα μπορούσαν να αναβιώσουν μελλοντικά οι σχέσεις με τη Ρωσία, όχι με μονομερείς κινήσεις της Γερμανίας, αλλά πάντα σε συμφωνία με όλους τους εταίρους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί τον Πούτιν για «καταστροφικές» συνέπειες εάν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν αποφασιστικά σε οποιαδήποτε ρωσική χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας και έχουν ξεκαθαρίσει στη Μόσχα τις «καταστροφικές συνέπειες» που θα αντιμετωπίσει, δήλωσε την Κυριακή ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

Οι δηλώσεις Σάλιβαν συνιστούν την πιο πρόσφατη αμερικανική προειδοποίηση μετά την απειλή που έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη Τετάρτη για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων.

«Εάν η Ρωσία περάσει αυτήν τη γραμμή, θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν αποφασιστικά», δήλωσε ο Σάλιβαν στην τηλεοπτική εκπομπή “Meet the Press” του δικτύου NBC.