Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 -

Η Ινδονησία εκπέμπει SOS: Έκκληση για διεθνή βοήθεια μετά την τραγωδία των 832 νεκρώνΈκκληση για διεθνή βοήθεια απηύθυνε σήμερα η κυβέρνηση της Ινδονησίας, τρία 24ωρα μετά από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη νήσο Σουλαουέσι και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 832 άνθρωποι.

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο «μάς εξουσιοδότησε να δεχθούμε επείγουσα διεθνή βοήθεια (...) για την αντιμετώπιση της καταστροφής», δήλωσε ο Τομ Λεμπόνγκ, κυβερνητικός αξιωματούχος της χώρας, αρμόδιος για τις ξένες επενδύσεις. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα αναλάβει τον συντονισμό συνεισφορών από τον ιδιωτικό τομέα.

Δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμοί διαβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα να προσφέρουν βοήθεια στην κυβέρνηση στην Τζακάρτα, που είναι αντιμέτωπη με μια μείζονα καταστροφή.

Οι αρχές μοίρασαν τρόφιμα, πόσιμο νερό, είδη πρώτης ανάγκης και εξοπλισμό στο νησί που επλήγη, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθεί κι άλλο, τρεις ημέρες μετά το πλήγμα που δέχθηκε το νησί από τον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ και το τσουνάμι που προκάλεσε.

Την προθυμία τους να προσφέρουν βοήθεια εξέφρασαν ήδη οι κυβερνήσεις διαφόρων χωρών, μεταξύ άλλων της Ταϊλάνδης και της Αυστραλίας.