Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

18 °C

Σήμερα, 17. Μαΐου 2021

Η Αυστραλία θα γιορτάσει τα Θεοφάνια με ρεκόρ προσέλευσηςΗ Κυριακή και το… καλοκαίρι είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που θα βοηθήσουν τα μέλη των ελληνικών κοινοτήτων της Αυστραλίας να δώσουν μαζικά το παρών στις τελετές αγιασμού των υδάτων που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Εκατοντάδες, μάλιστα, αναμένεται να βουτήξουν για το σταυρό.

Στη Μελβούρνη η τελετή αγιασμού των υδάτων θα γίνει όπως κάθε χρόνο στο Πορτ Μέλμπουρν, το ιστορικό λιμάνι της πόλης, εκεί που κάποτε έφταναν τα υπερωκεάνια με τους μετανάστες. Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της Πολιτείας αναμένεται να βρίσκονται μαζί με τους ομογενείς, όχι μόνο στην τελετή αλλά και στο ελληνικό γλέντι που θα ακολουθήσει.

Πολύς κόσμος αναμένεται και στο Φράνκστον της Μελβούρνης μιας και ο ελληνορθόδοξος ναός είναι αφιερωμένος στα Θεοφάνια, ενώ η ενορία της Παναγίας Καμαριανής θα κάνει Θεοφάνια στην αποβάθρα του Ράι.

Στο Σίδνεϊ ο αγιασμός θα γίνει στα πεντακάθαρα νερά του κόλπου Γιάρα Μπέι, ενώ αντίστοιχη τελετή θα πραγματοποιηθεί και στην Αδελαΐδα. Στη δε Καμπέρα θα αγιαστούν τα νερά του ποταμού Κότερ και θα ακολουθήσει ελληνικό γλέντι.