Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

17 °C

Σήμερα, 27. Οκτωβρίου 2021

Η Αλ Κάιντα απειλεί με αντίποινα αν εκτελεστεί ο βομβιστής της ΒοστώνηςΤις ΗΠΑ απειλεί η Αλ Κάιντα αν ο βομβιστής του Μαραθωνίου της Βοστώνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, εκτελεστεί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Site, ο επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι προειδοποίησε πως η Αμερική θα υποστεί «σοβαρές συνέπειες» αν ο Τσαρνάεφ, ο οποίος με τον αδελφό του αιματοκύλησε τη Βοστόνη το 2013, εφαρμοστεί η εσχάτη των ποινών.

Ο 21χρονος σήμερα Τσαρνάεφ καταδικάστηκε σε θάνατο με τη χρήση θανατηφόρου ένεσης, με τον αλ-Ζαουάχρι να προειδοποιεί πως θα «απαντήσει» αν τελικά ο νεαρός τρομοκράτης, είτε οποιοσδήποτε άλλος μουσουλμάνος κρατούμενος στις ΗΠΑ, εκτελεστεί. Βέβαια, αναμένεται να ακολουθήσει πολυετής διαδικασία εφέσεων.

Υπενθυμίζεται πως τα αδέλφια Ταμερλάν και Τζοχάρ Τσαρνάεφ πυροδότησαν εκρηκτικά την ώρα που διεξαγόταν ο Μαραθώνιος στη Βοστώνη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 260.

Ο Ταμερλάν έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, ενώ έπειτα από επιχείρηση ο Τζοχάρ συνελήφθη την ώρα που κρυβόταν σε σκάφος στην αυλή κατοίκου της Μασαχουσέτης.

Ο Τσαρνάεφ, μάλιστα, είχε γράψει μήνυμα στη βάρκα χαρακτηρίζοντας τα θύματα της επίθεσης «παράπλευρη απώλεια».