Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Χιλιάδες Καταλανοί στους δρόμους για την «τρομοκράτη» ακτιβίστρια υπέρ της ανεξαρτησίας



Στη Καταλονία χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν τις κεντρικές πλατείες στις μεγάλες πόλεις για ακόμη μία φορά. Έτσι εκφράζουν την αγανάκτησή τους μετά τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών περί τρομοκρατίας και επανάστασης εναντίον γνωστής ακτιβίστριας για την ανεξαρτησία, από την κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης.

Χιλιάδες άνθρωποι, με σημαίες της Καταλονίας και πλακάτ με συνθήματα στα χέρια, βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες τόσο στη Βαρκελώνη, όσο και στις Ταραγόνα και Χιρόνα, αλλά και σε άλλες μικρότερες πόλεις.

Οι ισπανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της Tamara Carrasco, επικεφαλής της ακτιβιστικής οργάνωσης Defense Committees of the Republic (CDR), η οποία μάχεται για το δικαίωμα των Καταλανών να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία της περιοχής τους. Η Tamara συνελήφθη από τη μονάδα Civil Guard, η οποία εντάσσεται στη στρατιωτική αστυνομία.

Η Καταλανή ακτιβίστρια κατηγορείται ότι έκανε προπαγάνδα μέσω των social media, καλώντας τους Καταλανούς να μπλοκάρουν δρόμους, πλατείες, σιδηροδρομικές γραμμές και το λιμάνι της Βαρκελώνης κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Από τις διαδηλώσεις δεν έλειψαν τα επεισόδια, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με μένος εναντίον των πολιτών που είχαν κατακλύσει τους δρόμους.