Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 -

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες υπέρ των μεταναστώνΠερισσότεροι από 15.000 πολίτες διαδήλωσαν την Κυριακή στις Βρυξέλλες υπέρ της υποδοχής των μεταναστών, ζητώντας να έχουν καλύτερη μεταχείριση.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκκληση οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι οργανωτές υπολόγισαν τον αριθμό των διαδηλωτών σε 20.000, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για 15.000.

«Καλώς ήρθατε πρόσφυγες», έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ, όχι μακριά από το κτήριο όπου οι πρόσφυγες πρέπει να υποβάλουν το αίτημά τους για άσυλο.

Ένας από τους οργανωτές της διαδήλωσης, η Πλατφόρμα Πολιτών για την Υποστήριξη των Προσφύγων, εξέφρασε στο Facebook την ικανοποίησή της για την επιτυχία της συγκέντρωσης.

Σε ένα πάρκο κοντά στον τόπο της διαδήλωσης, ένας καταυλισμός από σκηνές δημιουργήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες για να προσφέρει καταφύγιο, τροφή και ρούχα στους μετανάστες που φθάνουν στη βελγική πρωτεύουσα.