Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Για ολόκληρο τον Αύγουστο θα καίγεται η Καλιφόρνια



Η μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας δεν αναμένεται να κατασβεστεί πριν από τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Οκτώ πυρκαγιές καίνε σε ολόκληρη την πολιτεία, αντιμέτωποι με τους ισχυρούς ανέμους και την έντονη ζέστη οι πυροσβέστες.

Όλο τον Αύγουστο αναμένεται να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αξιωματούχοι του πυροσβεστικού σώματος, τους οποίους επικαλείται το Reuters.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας, με τους πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη και με τον καιρό αντίπαλό τους, αφού η έντονη ζέστη και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειές τους. Η φωτιά μαίνεται σε οκτώ διαφορετικά μέτωπα σε ολόκληρη την Καλιφόρνια αυτήν τη στιγμή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, την Κυριακή, κήρυξε την πολιτεία σε «κατάσταση σημαντικής καταστροφής». 

Η φετινή πυρκαγιά έχει ξεπεράσει την περυσινή που έκαψε 281.893 στρέμματα στη Σάντα Μπάρμπαρα και στη Βεντούρα και κατέστρεψε περισσότερα από 1.000 κτίρια.

Η φωτιά στο Μεντοσίνο έχει κάψει μέχρι στιγμής 75 σπίτια και έχει αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις οικίες τους. Η πυροσβεστική ήλπιζε ότι θα μπορούσε να κατασβέσει τη φωτιά μέχρι τα μέσα του Αυγούστου, αλλά πλέον η ημερομηνία αυτή μετατίθεται για τις αρχές του Σεπτεμβρίου.