Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Γερμανία: Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα επισκεφθεί την Κίνα



Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα μεταβεί στην Κίνα την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία γερμανών επιχειρηματιών. Κατά τη διάρκεια της αυθημερόν επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο κ. Σολτς θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και με τον πρωθυπουργό Λι Κετζιάνγκ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Χεμπεστράιτ θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, διεθνή θέματα, ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής, η ρωσική πολεμική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας και η κατάσταση στη Νοτιοανατολική Ασία.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Χεμπεστράιτ διευκρίνισε ότι ο καγκελάριος, λόγω των ειδικών περιορισμών για την πανδημία του κορονοϊού, δεν θα διανυκτερεύσει στο Πεκίνο, ενώ δεν θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μεταξύ των επιχειρηματιών που θα συνοδεύσουν τον κ. Σολτς θα βρίσκονται οι επικεφαλής της Adidas, της Deutsche Bank, της Siemens, της BioNTech, της Volkswagen, της BASF, της BMW, της Bayer, της Merck και της Wacker. «Είναι σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των χωρών, να ακούσουμε τις ιδέες και τις απόψεις και των δύο πλευρών», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της VW Όλιβερ Μπλούμε. Από την πλευρά της φαρμακοβιομηχανίας Merck, η οποία απασχολεί περίπου 4.600 εργαζόμενους στην Κίνα, επισημαίνεται ότι η εταιρία "έχει συναίσθηση των τρεχουσών γεωπολιτικών προκλήσεων και της ανάγκης για άμεσο και εποικοδομητικό διάλογο".

Η Κίνα ήταν το 2021 ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, με αξία εμπορικών συναλλαγών στα 246 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ