Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γερμανία: Διώκεται 37χρονος που πολέμησε με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν



Τον περασμένο Φεβρουάριο συνελήφθη από τις ειδικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν τον περασμένο  και δύο μήνες αργότερα απελάθηκε στη Γερμανία όπου και κρατείται έκτοτε.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Γερμανία άσκησαν δίωξη σε έναν 37χρονο Γερμανό με την κατηγορία ότι πολέμησε στο πλευρό των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Ο ύποπτος κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα δολοφονίας και παραβίαση του νόμου περί οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με την εισαγγελία ο Τόμας Κ. (το πλήρες όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, όπως ορίζει ο νόμος) συνελήφθη από τις ειδικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν τον περασμένο Φεβρουάριο και δύο μήνες αργότερα απελάθηκε στη Γερμανία όπου και κρατείται έκτοτε.

Ο 37χρονος ταξίδεψε στο Πακιστάν τον Αύγουστο του 2012 και εντάχθηκε στους Ταλιμπάν την επόμενη άνοιξη, στην επαρχία του Βόρειου Ουαζιριστάν που συνορεύει με το Αφγανιστάν. Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι μετείχε σε μια ομάδα που είχε αναλάβει να οργανώσει μια επίθεση αυτοκτονίας και ότι βοήθησε στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, συμμετείχε σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο και σε μια απόπειρα επίθεσης σε μια στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν.

Το 2017 πολεμούσε για τους Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν.