Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

30 °C

Σήμερα, 20. Σεπτεμβρίου 2021

Φιλιππίνες: Γεννήθηκε γουρούνι με δύο κεφάλια και τρία μάτιαΤο γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με μια αγρότισσα που κρατάει στα χέρια της ένα γουρουνάκι με δύο κεφάλια, στην επαρχία Παλαουάν, στις Φιλιππίνες.

 

Όπως ανέφερε ο γιος του αγρότη, Τζούλιους Εστεμπαν, η οικογένεια είχε μια γιορτή όταν ξαφνικά η γουρούνα τους γέννησε έξω από το σπίτι τους.

"Ένιωσα μεγάλη έκπληξη. Μεγαλώνουμε κι εκτρέφουμε γουρούνια για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα τόσο παράξενο γουρουνάκι" ανέφερε ο νεαρός αγρότης για το ζώο με τα δυο κεφάλια και τα τρία μάτια.

Να σημειώσουμε ότι το γουρουνάκι μεταφέρθηκε στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να εξεταστεί και να του παρασχεθεί η κατάλληλη φροντίδα.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα δυο κεφάλια του γουρουνιού οφείλονται σε μια γενετική πάθηση που καλείται πολυκεφαλία.

 

 

Το έμβρυο αποτυγχάνει να διαχωριστεί πλήρως κατά τα πρώτα στάδια της κύησης, με αποτέλεσμα αντί να προκύψουν δύο έμβρυα – στη συγκεκριμένη περίπτωση δύο γουρουνάκια – προκύπτει μόνο ένα ζώο, αλλά με δύο κεφάλια κι άλλα παράξενα χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, τα συγκεκριμένα ζωάκια έχουν περιορισμένες πιθανότητες να επιβιώσουν, μιας και συχνά έχουν και άλλα προβλήματα υγείας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το γουρουνάκι έχει δύο μουσούδες και δύο στόματα, αλλά και τρία μάτια, με το ένα να βρίσκεται στο κέντρο του κεφαλιού.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, μιας γυναίκα κρατάει στα χέρια της το δικέφαλο γουρουνάκι κι αυτό σκούζει τρομαγμένο, μέχρι που ο αγρότης το χαϊδεύει κι αυτός ηρεμεί.