Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το Facebook κατέβασε 1,5 εκατ. βίντεο από το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία



Το Facebook ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε 1.500.000 βίντεο παγκοσμίως από την επίθεση εναντίον του τζαμιού της Νέας Ζηλανδίας κατά τις πρώτες 24 ώρες μετά το τραγικό συμβάν. «Στις πρώτες 24 ώρες αφαιρέσαμε 1.500.000 βίντεο της επίθεσης σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων πάνω από 1.200.000 είχαν αποκλειστεί κατά το "ανέβασμά" τους...», στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε το Facebook σε tweet που έκανε αργά το Σάββατο (16/3).

Η εταιρεία είπε ότι αφαιρεί επίσης όλες τις επεξεργασμένες εκδόσεις του βίντεο, από σεβασμό για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από τις πολύ βίαιες σκηνές του μακελειού και από την πολύ μεγάλη ανησυχία που εξέφρασαν οι τοπικές Αρχές.

Ο αριθμός των θυμάτων στα δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας αυξήθηκε σε 50. Ο δράστης των επιθέσεων μετέδιδε απευθείας στο Facebook, για 17 λεπτά, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή σχεδιασμένη για λάτρεις των extreme sports. Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν είπε ότι θέλει να συζητήσει την εφαρμογή του live streaming με στελέχη του Facebook.

 

Πηγή: Reuters