Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εθελοντές δότες μυελού των οστών ο Ιταλός πιλότος της F1 Liuzzi Vitantonio και η σύζυγός του



Στη μακρά λίστα των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» μπήκαν, την περασμένη Τρίτη το πρωί ο Ιταλός πιλότος της F1 Liuzzi Vitantonio και η σύζυγός του Francesca, που ταξίδεψαν από την Ιταλία στην Ελλάδα γι’αυτό τον ιερό σκοπό.

Το ζευγάρι συνοδευόμενο από τον φίλο τους επιχειρηματία και διευθυντή επικοινωνίας της Nazionale Piloti F1 Κώστα Μαστοράκη συναντήθηκαν με τον διοικητή του νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ «Αγία Σοφία» και Αντιπροέδρου του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κ. Μανώλη Παπασάββα ο οποίος τους ξενάγησε στο κτίριο του Συλλογου. 

 

Ενθουσιασμένος αλλά και αρκετά συγκινημένος ο Ιταλός πιλότος χάρισε δώρα σε μικρά παιδιά ενώ με τη σύζυγό του υπέγραψαν την αίτηση εθελοντών. Ο κ. Παπασάββας εξήγησε το πολύ σημαντικό ρόλο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» της κυρίας Μαριάνας Βαρδινογιάννη, ενώ ο Liuzzi Vitantonio μιλώντας στο protothema.gr είπε: «Ήταν μια συγκινητική στιγμή για εμένα και τη σύζυγό μου Francesca να έρθουμε εδώ και να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών. Είχαμε μάθει για το πολύ σημαντικό έργο της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη αλλά και όλου του ανθρώπινου δυναμικού του Συλλόγου και είμαστε πολύ χαρούμενοι που πλέον ανήκουμε και εμείς σε αυτή την ομάδα. Έχω μάθει στη ζωή μου να αγωνίζομαι για τον πρωταθλητισμό σε καρτ και φόρμουλα 1 όμως σήμερα έμαθα για τα καλά ότι υπάρχει και ένας άλλος πιο σημαντικός αγώνας που γίνεται από δεκάδες παιδάκια και τους γονείς τους εδώ μέσα και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό. Ο αγώνας για ζωή». 

Ο Ιταλός πιλότος είπε στον κ. Παπασάβα ότι θα ενημερώσει και άλλους πιλότους αλλά και φίλους του για το έργο του Συλλόγου και θα τους προτρέψει μάλιστα να γίνουν και αυτοί εθελοντές. 

Επένδυση στη Μύκονο

Οι εντατικοί ρυθμοί ανάπτυξης στους οποίους βρίσκεται το νησί των ανέμων τα τελευταία 25 χρόνια κάθε άλλο παρά μπήκαν στο ρελαντί λόγω των ασφυκτικών κοινωνικοοικονομικών δεδομένων αφού το επενδυτικό ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους παραμένει αμείωτο. Ειδικά οι ξένοι που τα τελευταία χρόνια  έχουν δει τη Μύκονο ως την πιο αξιόπιστη ελληνική «μετοχή» στην οποία ποντάρουν τα χρήματά τους για να βγάλουν ακόμη περισσότερα.

Παρά το υψηλό κόστος των εκμισθώσεων, διόλου δεν αποθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, δεδομένης της γρήγορης απόσβεσης και της προοπτικής μεγάλων κερδών. 

Αυτό ήταν που «γυάλισε» και στον πρώην οδηγό της F1 Liuzzi Vitantonio ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν από τις τελικές υπογραφές ώστε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση στο νησί των ανέμων. 

Ο Ιταλός πιλότος παντρεμένος με την επιχειρηματία Francesca Caldarelli διαθέτουν ένα από τα πιο φημισμένα beach bar στην Ιταλική ριβιέρα και συγκεκριμένα στην Viale Pell Riviera στην Πεσκάρα. Το Penelope a mare συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες και διάσημους celebrities που επισκέπτονται τη γειτονική χώρα. 

Το δυνατό αυτό brand name στο χώρο των beach bars θέλει να φέρει και στη Μύκονο ο 36χρονος πρωην πιλότος της F1 ο οποίος επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί το 2009 και από τότε κάθε καλοκαίρι έρχεται για ολιγοήμερες διακοπές. 

Μιλώντας στο protothema.gr ο Liuzzi Vitantonio τόνισε πως η Μύκονος είναι ένα μέρος που λατρεύει να επισκέπτεται το καλοκαίρι ενώ θα ήθελε να επενδύσει εκεί. «Και εγώ και η σύζυγός μου λατρεύουμε τη Μύκονο όπως και εκατομμύρια τουρίστες απ’ολο τον κόσμο. Εδώ και δυο χρόνια έχουμε αποφασίσει να φέρουμε το δικό μας beach bar στο νησί αυτό.
 
Βρισκόμαστε σε επαφή με τον κ. Κώστα Μαστοράκη ο οποίος έχει ήδη κάποιες προτάσεις τις οποίες θα δούμε και σε 15 ημέρες που θα ξαναέρθουμε στην Ελλάδα θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Ελπίζουμε να ανοίξουμε το Penelope a mare και στη Μύκονο αυτό το καλοκαίρι». 

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Μαστοράκης επιχειρηματίας και φίλος του Ιταλού πιλότου της F1 είπε στο protothema.gr: «Το ενδιαφέρον του Liuzzi για επένδυση στη Μύκονο ξεκινά εδώ και δυο χρόνια.  Το 2013 ξεκίνησαν με τη σύζυγό του το beach bar στην Πεσκάρα και ήθελαν να δουν πως θα εξελιχθεί επιχειρηματικά. Πέρυσι το καλοκαίρι που βρέθηκε και πάλι στη Μύκονο μου είπε ότι θα ήθελε πάρα πολύ να το φέρει στο νησί και έτσι ξεκίνησα κάποιες επαφές οι οποίες φαίνεται πως θα ολοκληρωθούν». 

Το μέρος το οποίο κοιτούν ώστε να ανοίξουν το beach bar είναι στην παραλία της Ελιάς μπροστά από το ξενοδοχείο «Elia Suites».

Ωστόσο αν το σχέδιο αυτό δεν ολοκληρωθεί υπάρχει και ένας χώρος στα Ματογιάννια, ένα πρώην κατάστημα ρούχων το οποίο θα ήθελαν να το μετατρέψουν σε κοκτέιλ μπαρ. Η επένδυση που θέλουν να κάνουν στο νησί μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 1 εκατομμύριο ευρώ για το beach bar ενώ για το κοκτέιλ μπαρ τα χρήματα είναι αρκετά λιγότερα περίπου 350.000 ευρώ.