Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ερχιουρμαν: Οι σχέσεις των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία διανύουν τη χειρότερη περίοδο στην ιστορία



Την άποψη ότι «οι σχέσεις των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία διανύουν τη χειρότερη περίοδο στην ιστορία, επειδή βασίζονται στον άξονα του εκβιασμού», εξέφρασε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Τουφάν Ερχιουρμάν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από aksutvhaber.net).

Νέο «οικονομικό πρωτόκολλο»

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του τουρκοκυπριακού κόμματος της «αξιωματικής αντιπολίτευσης», από το βήμα της «βουλής», ο κ. Ερχιουρμαν άσκησε κριτική στο νέο «οικονομικό πρωτόκολλο» που υπογράφηκε τον Απρίλιο με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρωτόκολλο συμπεριλαμβάνει πρόνοιες και κονδύλια για την εξόφληση των χρεών της «αρχής ηλεκτρισμού» στην τουρκική εταιρία «AKSA», η οποία, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ερχιουρμαν, υπέστη σκοπίμως οικονομικές απώλειες.

«Η τάξη που δημιουργήσατε έχει σκάσει σαν μπαλόνι. Ολοι γνωρίζουν τι συμβαίνει», δήλωσε ο κ. Ερχιουρμαν, προσθέτοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι σε θέση να προμηθευτούν καύσιμα από το εξωτερικό με τους δικούς τους πόρους.

«Στον άξονα του εκβιασμού»

«Από τη στιγμή που έχετε τοποθετήσει τις σχέσεις με τη Δημοκρατία της Τουρκίας στον άξονα του εκβιασμού, οι σχέσεις αυτές διανύουν τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας τους», πρόσθεσε.

Ο κ. Ερχιουρμαν αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της προμήθειας καυσίμων από το εξωτερικό, το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται εκ νέου στο προσκήνιο της τουρκοκυπριακής επικαιρότητας, με την τουρκοκυπριακή αντιπολίτευση να διαφωνεί με τον τρόπο που χειρίζεται η τρικομματική «κυβέρνηση» το εγχείρημα.